Färgfabrikens ungdomsråd


4 september

Fler tider tillkommer.

Färgfabrikens ungdomsråd är för dig mellan 15 och 22 år som söker ett kreativt sammanhang, är intresserad av hur Färgfabriken jobbar och själv vill kunna vara med och påverka.

 


Vill du veta mer om vad en konsthall gör och dessutom påverka konsthallens program? Är du intresserad av konst, kultur, arkitektur och/eller klimatfrågor? Välkommen att delta i Färgfabrikens ungdomsråd! Färgfabriken jobbar med konst, arkitektur och samhällsfrågor genom olika aktiviteter som utställningar, workshops, föreställningar och samtal. I våra ungdomsråds-möten pratar och laborerar vi oss igenom kreativa metoder inom konst, arkitektur och miljö.

För vem?

Ungdomsrådet är för dig mellan 15 och 22 år som är nyfiken på att delta i en kreativ process och lära dig mer om hur en konsthall arbetar. Du behöver inte ha några förkunskaper eller ha med någon egen utrustning.

Vad händer?

Vi möts på Färgfabriken och ibland på andra platser och deltar i gemensamma diskussioner och övningar och du är välkommen att delta en gång eller alla gånger. Du bestämmer ditt deltagande! För varje möte får du som deltar en ekonomisk ersättning och vi bjuder självklart på fika.

Program hösten 2024

Under hösten 2024 kommer vi fördjupa oss i arktiektur och staden, och arbeta tillsammans mot publika program. I år har vi dessutom genom ett särskilt stöd för ungas eget skapande från Stockholms stad goda möjlighet att stötta initiativ och idéer till kreativa projekt som kommer från deltagarna under ungdomsrådsmötena.

Tider:

4 september 16.30-18.00
Förberedelse för att fånga tankar kring arkitektur och stadsplanering under konferensen Learnings/Unlearnings: Environmental Pedagogies, Play, Policies, and Spatial Design. Konferensen äger rum den 7-9 september, den 4 kommer vi överens om den bästa tiden att göra intervjuer.

Fler tider kommer inom kort!


Intresseanmälan

För att delta vill vi att du föranmäler dig inför varje möte. Du kan vara med vid ett eller flera tillfällen. Antalet platser är begränsade.

Du kan anmäla dig genom att maila till karin@fargfabriken.se eller skicka DM på vår instagram (@fargfabriken_). Skriv vilken/vilka dagar du vill vara med.


Deltagare i Färgfabrikens ungdomsråd visar kreativa exempel på samskapande genom nätverksprocesser under vetenskapsfestivalen Reclaiming Futures – Storying Change, på Färgfabriken 2 april 2022.

Bakgrund

Färgfabrikens kreativa arbete med att vara gränsöverskridande i tanken och i relation till vår plats kräver också ett ungdomsperspektiv. Detta innebär att Färgfabriken aktiverar ett ungdomsråd med målet att vägleda och säkra ett ungdomsperspektiv i konsthallens verksamhet.

Våren 2022 genomförde vi i samarbete med andra ungdomsgrupper, forskare med flera en vetenskapsfestival – Reclaiming Futures – med fokus på konst, vetenskap och miljö där unga satte agendan. Vägen dit bestod av möten och workshops där vi pratade och laborerade oss igenom olika kreativa metoder inom konst, vetenskap och miljö, och landade i en rad teman som vi fördjupade. Läs gärna denna intervju med ett par av deltagarna.


Med stöd från

Stockholms stad
Region Stockholm
Kulturrådet
Lindéngruppen


Kontakt

Karin Englund
Projektledare
karin@fargfabriken.se