Färgfabrikens ungdomsråd


1 juni 22 december

Hösten 2022 återstartar vi ungdomsrådet med ett workshopprogram på temat trädgård. Mer information och datum kommer i augusti 2022.


Vill du veta mer om vad en konsthall gör och dessutom påverka konsthallens program? Är du intresserad av konst, kultur och/eller klimatfrågor? Välkommen att delta i Färgfabrikens ungdomsråd! Färgfabriken jobbar med konst, arkitektur och samhällsfrågor genom utställningar, workshops och samtal. I våra ungdomsråds-möten pratar och laborerar vi oss igenom olika kreativa metoder inom konst, vetenskap och miljö.

För vem?
Ungdomsrådet är för dig mellan 15 och 19 år som är nyfiken på att delta i en kreativ process och lära dig mer om hur en konsthall arbetar. Du behöver inte ha några förkunskaper eller ha med någon egen utrustning.

Vad händer?
Vi möts på Färgfabriken och deltar i gemensamma diskussioner och övningar. Du är välkommen att delta en gång eller alla gånger. Du bestämmer ditt deltagande! För varje möte får du som deltar en ersättning och vi bjuder självklart på fika.

Från en workshop på temat trädgård vid Långholmens kolonilotter.

Intresseanmälan

För att delta vill vi att du föranmäler dig inför varje möte.
Du kan anmäla dig genom att maila till elsa@fargfabriken.se eller skicka DM på vår instagram (@fargfabriken). Skriv vilken/vilka dagar du vill vara med.


Deltagare i Färgfabrikens ungdomsråd visar kreativa exempel på samskapande genom nätverksprocesser under vetenskapsfestivalen Reclaiming Futures – Storying Change, på Färgfabriken 2 april 2022.

Bakgrund

Färgfabrikens kreativa arbete med att vara gränsöverskridande i tanken och i relation till vår plats kräver också ett ungdomsperspektiv. Detta innebär att Färgfabriken aktiverar ett ungdomsråd med målet att vägleda och säkra ett ungdomsperspektiv i konsthallens verksamhet.

Våren 2022 genomförde vi i samarbete med andra ungdomsgrupper, forskare med flera en vetenskapsfestival – Reclaiming Futures – med fokus på konst, vetenskap och miljö där unga satte agendan. Vägen dit bestod av möten och workshops där vi pratar och laborerade oss igenom olika kreativa metoder inom konst, vetenskap och miljö.


Med stöd från

Svenska Postkodstiftelsen
Formas
Stockholms stad
Region Stockholm
Kulturrådet
Lindéngruppen


Kontakt

Karin Englund
karin@fargfabriken.se