Färgfabrikens ungdomsråd


17 oktober 2022, 14 november 2022, 12 december 2022

Vi ses på Färgfabriken kl 16.30-18.00.
Föranmälan till sara@fargfabriken.se
För dig mellan 15-21 år. Inga förkunskaper krävs.
En liten ersättning utgår.


Vill du veta mer om vad en konsthall gör och dessutom påverka konsthallens program? Är du intresserad av konst, kultur och/eller klimatfrågor? Välkommen att delta i Färgfabrikens ungdomsråd! Färgfabriken jobbar med konst, arkitektur och samhällsfrågor genom olika aktiviteter som utställningar, workshops och samtal. I våra ungdomsråds-möten pratar och laborerar vi oss igenom kreativa metoder inom konst, vetenskap och miljö.

För vem?

Ungdomsrådet är för dig mellan 15 och 21 år som är nyfiken på att delta i en kreativ process och lära dig mer om hur en konsthall arbetar. Du behöver inte ha några förkunskaper eller ha med någon egen utrustning.

Vad händer?

Vi möts på Färgfabriken och deltar i gemensamma diskussioner och övningar och du är välkommen att delta en gång eller alla gånger. Du bestämmer ditt deltagande! För varje möte får du som deltar en ersättning och vi bjuder självklart på fika.

Program hösten 2022

17/10 Ungdomsrådet drar igång. Om konsthallen, om curatoriella processer om vad ungdomsrådet kan och vill göra.

14/11 Utställningen Hästen, roboten och det omätbara med konstnären Tove Kjellmark.

12/12 Den Planetära Trädgården som konstnärlig inspirationskälla. Vi blickar gemensamt mot 2023 och samtalar med konstnärer.

Läs mer om höstens program här!

Från en workshop på temat trädgård vid Långholmens kolonilotter.

Intresseanmälan

För att delta vill vi att du föranmäler dig inför varje möte. Antalet platser är begränsade.
Du kan anmäla dig genom att maila till sara@fargfabriken.se eller skicka DM på vår instagram (@fargfabriken). Skriv vilken/vilka dagar du vill vara med.


Deltagare i Färgfabrikens ungdomsråd visar kreativa exempel på samskapande genom nätverksprocesser under vetenskapsfestivalen Reclaiming Futures – Storying Change, på Färgfabriken 2 april 2022.

Bakgrund

Färgfabrikens kreativa arbete med att vara gränsöverskridande i tanken och i relation till vår plats kräver också ett ungdomsperspektiv. Detta innebär att Färgfabriken aktiverar ett ungdomsråd med målet att vägleda och säkra ett ungdomsperspektiv i konsthallens verksamhet.

Våren 2022 genomförde vi i samarbete med andra ungdomsgrupper, forskare med flera en vetenskapsfestival – Reclaiming Futures – med fokus på konst, vetenskap och miljö där unga satte agendan. Vägen dit bestod av möten och workshops där vi pratade och laborerade oss igenom olika kreativa metoder inom konst, vetenskap och miljö, och landade i en rad teman som vi fördjupade. Läs gärna denna intervju med ett par av deltagarna.


Med stöd från

Svenska Postkodstiftelsen
Formas
Stockholms stad
Region Stockholm
Kulturrådet
Lindéngruppen


Kontakt

Karin Englund
karin@fargfabriken.se