Med anledning av den pågående marksaneringen runt Färgfabriken samt Coronaviruset COVIID-19 och regeringens beslut att stoppa större evenemang har flera av våra större publika aktiviteter och utställningar flyttats fram till sommar och höst 2020. Läs mer om vårt aktuella program här. 

Färgfabriken Kafé är tors-fre kl 11 - 14 samt lör-sön med brunch kl. 11-16.
Take-away finns! För att beställa mat, ring 08-6453307.

 

 

UTSTÄLLNING

UTSTÄLLNING
Manifestation Lövholmen
- kulturell generator för Stockholm!
Framflyttad: 20–23 aug 2020

Färgfabriken välkomnar alla kulturutövare på Lövholmen att delta i en manifestation för att lyfta fram hur viktig Lövholmen är som en kulturell generator för Stockholm! Vi vill visa på den enorma bredd av kulturella uttrycksformer som finns i området genom att öppna upp våra dörrar och låta dessa ta plats i en utställning på Färgfabriken.

Läs mer

UTSTÄLLNING

UTSTÄLLNING
Symbiosis
- Symbiotiskt tänkande för framtiden
Hösten 2020

I Symbiosis möts olika idéer och kunskapsområden för att utforska hur ett symbiotisk tänkande kan inspirera till förändring och skapa förutsättningar för en bättre värld!I september 2020 slår vi upp dörrarna till en spännande och föränderlig utställning som också fungerar som workshopyta och plats för möten, samtal och diskussion.

Läs mer

PROJEKT

PROJEKT
Lyssna
- om klimat i gränslandet mellan kunskap och känslor.
Hösten 2020

Konsthallen Färgfabriken, Virserums konsthall och Skellefteå konsthall inleder ett samarbete med fokus på hur vi emotionellt upplever och kommunicerar klimatförändringar. Det handlar om att aktivera en kreativ process som engagerar ungdomar, forskare och konstnärer genom en kollektiv utforskning som tar oss till gränslandet mellan kunskap och känslor, till gränslandet mellan klimat och platser, till gränslandet mellan omvärlden och jaget.

Läs mer

PROJEKT

PROJEKT
Lövholmen
- vilken framtida stad vill vi se?
Pågående

Färgfabriken befinner sig mitt det den sista spillran av ett tidigare industriområde som kallas Lövholmen. I området finns en stor grupp verksamma inom olika kreativa verksamheter. Stora ekonomiska värden står på spel, byggaktörerna vill riva och bygga nytt. Färgfabriken och många andra intresserade av stadsbyggnad vill gå försiktigare fram och ta till vara på flera av de unika byggnader och de lager av industrihistoria som ger området sin speciella karaktär. Färgfabriken håller därför ögonen på processen genom utställningar, diskussioner och debatter.

Läs mer

(OPEN) STUDIO

(OPEN) STUDIO
Åsa Cederqvist
- Some kind of Metabolism (.2)
Pågående

Konstnären Åsa Cederqvist kommer fortsatta att verka från Färgfabriken under våren 2020 med utgångspunkt i de kretslopp av materiel och upplevelser som finns inom huset och dess kringområden på Lövholmen. Området är mitt uppe i en marksanering och pågående omvandling från industriområde till framtida bostadsområde. Åsa Cederqvist kommer även delta i Färgfabrikens projekt Symbiosis hösten 2020.

Läs mer

MARKNAD

MARKNAD
Sommarmarknad
- möt formgivarna
Framflyttad: 13–14 juni 2020

Vårmarknaden den 28–29 mars är framflyttad med anledning av Coronaviruset och regeringens beslut att stoppa större evenemang. Vi hoppas att faran snart är över och att vi har möjlighet att bjuda in till marknad den 13-14 juni.

Läs mer

Nyheter

Färgfabrikens kafé är öppet torsdag- fredag med lunchmeny och fika samt helger med brunchmeny!För boende i Gröndal och närområdet bjuder de ...
Torsdag 12/3 kl. 10.30-12.00 Inställt på grund av sjukdomMöt konstnären mitt i skapandeprocessen! Just nu och fram till och med 15 mars har ...
Varmt välkomna på en unik och intim workshop i foto – ”Projections” – torsdagkvällarna 12:e mars, 26:e mars och 9 april kl. 17.30 - 20.00 so...

Instagram-flöde

Kafé och lunch

Kafé och lunch

Färgfabrikens Kafé har öppet för lunch och fika sex dagar i veckan.

Mer information

Hyr våra lokaler

Hyr våra lokaler

I vårt hus finns unika och spännande lokaler att hyra.

Mer information

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Nyheter om aktiviteter och projekt, samt inbjudningar till vernissager och övriga event.

Mer information