UTSTÄLLNING

UTSTÄLLNING
Symbiosis
- möten mellan olika idéer, uttryck och kunskaper

28 aug-28 nov 2021

I Symbiosis möts olika idéer och kunskapsområden för att utforska hur ett "symbiotisk tänkande" kan prövas och gestaltas. Projektet har under de senaste åren utvecklats i dialog med bland annat forskare och konstnärer. Vad händer när vi applicerar "symbios" som en tankemodell på våra samtids- och framtidsutmaningar?

Läs mer

OPEN STUDIO

OPEN STUDIO
DACE
– Symbiosis Erotics

18 sep – 17 okt, 2021

Den nystartade plattformen för dans, konst och kritisk ekologi, DACE, som drivs av Rebecca Chentinell och Rickard Borgström, flyttar in i projektrummen i samband med Symbiosis. De djupdyker i curatoriellt och koreografiskt utforskande av post-antropocentriska frågeställningar och idéströmningar genom att bjuda in konstnärskap som på olika sätt arbetar med kroppen som gränssnitt gentemot vår omgivning.

Läs mer

INVIGNING

INVIGNING
Bo Zheng
- An Ecosexual Dance in Högsveden

23 oktober kl 14

Välkommen till invigning av Zheng Bo’s projekt An Ecosexual Dance in Högsveden. Bo Zheng söker former för att kultivera ekosensitiva relationer mellan människor och växtrikets väsen. Under sommaren arbetade han därför med fem nordiska dansare för att finna rörelseformer för en sorts ekosexuell dans, där människa likväl som tall betraktas som dansande kroppar. Curerat av DACE (Rebecca Chentinell och Rickard Borgström).

Läs mer

ÖPPEN WORKSHOP

ÖPPEN WORKSHOP
ARTmovement
- konstworkshop

31 okt & 28 nov

Drop-in kl. 13–16

Med hjälp av tre konstnärer; Anna Sollevi, Fernanda Melgarejo och Kiko Pino, med avstamp i utställningen Symbiosis erbjuder vi tillsammans med ARTmovement tre olika workshops den sista söndagen i månaden under september, oktober och november. Helt gratis, ingen föranmälan eller några förkunskaper krävs. Drop-in mellan kl.13-16. Varje workshop kommer även på något sätt att lämna ett avtryck på gården runt Färgfabriken under hösten 2021.

Läs mer

FILM

FILM
Älskade älskade älskade
- Gylleboverket

Kortfilm om utställningen

I filmen ges vi åter möjligheten att uppleva den suggestiva värld som Gylleboverket skapade för sin utställning Älskade älskade älskade hösten 2020 på Färgfabriken. Utställningen producerades inom ramen för projektet Symbiosis och visades på Färgfabriken 19 september 2020 - 14 februari 2021. Filmen är skapad Malin Korkeasalo.

Läs mer

FILM

FILM
Beckers Konstnärsstipendium 2021
- Youngjae Lih

Kortfilm om utställningen

En film om utställningen för Beckers konstnärsstipendium 2021 med Youngjae Lih. Filmen ger en digital inblick och förståelse för utställningen och följer Lih under förberedelserna, installationen och den färdiga utställningen på Färgfabriken. Filmen är skapad av Lina Josefina Lindqvist.

Läs mer

Nyheter

Färgfabriken har under många år arbetat med projekt med kulturell inriktning i Myanmar. Vi är därför väldigt oroade för säkerheten för alla ...
Projektet Lyssna rör sig kring frågor "om klimat i gränslandet mellan kunskap och känslor". Vad menar vi med det? För att kunna vända de neg...
Under våren 2020 inleddes projektet Lyssna, en utställning men också en gemensam läroprocess mellan ungdomar, konstnärer och forskare om hur...
Under de senaste dagarna har den unga demokratin i Myanmar allvarligt hotats och möjligen tillintetgjorts efter en militärkupp tidigare i ve...

Instagram

Kafé och lunch

Kafé och lunch

Färgfabrikens Kafé har öppet för lunch och fika fem dagar i veckan.

Mer information

Hyr våra lokaler

Hyr våra lokaler

I vårt hus finns unika och spännande lokaler att hyra.

Mer information

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Nyheter om aktiviteter och projekt, samt inbjudningar till vernissager och övriga event.

Mer information