Färgfabriken stödjer ungas kulturprojekt

Nu kan ungdomar få hjälp av Färgfabriken med att förverkliga egna kulturprojekt. Projekten finansieras av Stockholms stad och Färgfabriken erbjuder coachning, lokaler, utrustning och material till intresserade ungdomar.

Vi är jätteglada att kunna stötta ungdomars kreativitet, säger Karin Englund, biträdande chef och projektledare på Färgfabriken. Genom vårt ungdomsråd har vi redan utvecklat metoder för att samverka med unga i olika projekt, och vi ser nu fram emot att följa upp ungas egna initiativ.

Stöd till ungas egna kulturprojekt 2024 är ett finansiellt stöd som delas ut av Stockholms stad till olika aktörer inom kulturområdet. Stödet ska hjälpa unga mellan 13 och 22 år att förverkliga ett projekt inom dans, film, foto, konst, konsthantverk, litteratur, musik, poesi, spelkultur, teater eller liknande

Projektet ska ske på fritiden och inte vara kopplat till skolarbete. Som institution/organisation stödjer man ungdomarna med tillgång till lokaler, utrustning, material och vid behov ett belopp på upp till 10 000 kronor.

Läs mer och ladda ner ansökningsformuläret här.

Bilden ovan visar Färgfabrikens ungdomsråd när de presenterade olika kreativa metoder för samskapande med naturen och med AI, under kultur- och vetenskapsfestivalen Reclaiming Futures 2022.