Nytt om ledningen på Färgfabriken

Pernilla Lesse och Joachim Granit avslutar uppdraget som ledarduo för Färgfabriken. De slutar som de började – tillsammans. Under sina 14 år i ledningen för konsthallen har de gemensamt lyft Färgfabriken till nya höjder, stärkt Färgfabrikens DNA och initierat en föredömlig arbetsprocess. 

Arbetet fortsätter på inslagen bana under ledning av arkitekt Karolina Keyzer som tillförordnad verksamhetschef under kommande rekryteringsprocess. 

Bland många minnesvärda utställningar kan nämnas Building Blocks, där barn och arkitekter skapade ny arkitektur tillsammans, liksom Experiment Stockholm som genom konst och arkitektur utforskade frågor om Stockholms framtid. Även Animachines med den indonesiska konstnären Heri Dono och retrospektiva utställningen Full Speed Ahead med verk av Marianne Lindberg de Geer representerar höjdpunkter. 

Från utställningen Experiment Stockholm, en av höjdpunkterna under Granits och Lesses ledning.

Efter 14 år som konstnärlig ledare på konsthallen Färgfabriken känner jag att det är dags för mig att gå vidare. Jag vill utforska nya projekt och idéer, men framför allt vill jag få tid till att återupptäcka mig själv som den konstnär jag är. Färgfabriken är idag inte bara en fantastisk konsthall utan också en härlig arbetsplats med en mycket stabil organisation med begåvade medarbetare. De kommer att fortsätta vidareutveckla verksamheten genom nya spännande utställningar och publika program.”

Joachim Granit, avgående konstnärlig ledare

Färgfabriken är en fantastisk plats för så många olika konstuttryck. Jag är stolt över att tillsammans med fenomenala medarbetare ha fått möjligheten att utveckla en verksamhet som i sitt möte med olika konstformer både är utforskande, nyskapande och oförutsägbar. Det har varit en ynnest och en lärdom som jag tar med mig till nästa arbetsplats. Jag ser mycket fram emot att få följa Färgfabrikens fortsatta resa.

Pernilla Lesse, avgående verksamhetschef