Stöd till ungas egna kulturprojekt


Är du 13–22 år och har en idé om ett kulturprojekt inom dans, film, foto, konst, konsthantverk, litteratur, musik, poesi, spelkultur, teater eller liknande? Hos oss kan du förverkliga din idé och genomföra ditt kulturprojekt! Färgfabriken coachar dig genom processen.


Vi stödjer ditt kulturprojekt med tillgång till lokaler, utrustning, material och vid behov ett belopp på upp till 10 000 kronor.

Du kanske har en färdig plan eller precis kommit på en idé du skulle vilja pröva. Oavsett är Färgfabriken ditt bollplank och finns till för dig från start till mål. Du behöver inga förkunskaper.

Du kan göra kulturprojektet själv eller tillsammans med andra.

Projektet ska ske på fritiden och inte vara kopplat till skolarbete. Projektet måste genomföras under 2024.

Intresserad? Bolla gärna din idé med oss!

Kontakta

Karin Englund, karin@farfabriken.se, 0736 84 27 23.

Ansökan

När du har din idé klar kommer du få fylla i ett ansökningsformulär. Vi kan också stötta och ge råd kring hur det fylls i. Om Färgfabriken bedömer att det är möjligt att gå vidare med projektidén tar vi sedan tillsammans fram en projektplan och budget, och stöttar sedan projektet tills det kommit i mål.

Det går också bra att fylla i formuläret direkt utan att ta kontakt först.

Här kan du ladda ner formuläret.

Skicka det till karin@fargfabriken.se, så hör vi av oss inom tre veckor.


Tips!

Ett bra sätt att inspireras, möta andra att samarbeta med och lära sig mer om hur en konsthall fungerar är att gå med i Färgfabrikens ungdomsråd.

Läs mer på www.fargfabriken.se eller kontakta karin@fargfabriken.se för info.


Bilden ovan visar Färgfabrikens ungdomsråd när de presenterade olika kreativa metoder för samskapande med naturen och med Ai, under kultur- och vetenskapsfestivalen Reclaiming Futures 2022.


Med stöd från

Stockholms stad – Stöd till ungas egna kulturprojekt 2024.