Boka gruppbesök och visningar hösten 2022

Det är något särskilt med att dela en konstupplevelse med andra. Ett gemensamt utställningsbesök är inte bara en möjlighet att ta del av spännande kultur på egna villkor, utan är också en fantastisk grund för stärkt gemenskap och fördjupade samtal.

Självporträtt som varg, Åke Pallarp

Upptäck Åke Pallarps lekfulla värld!

Upprymd är en retrospektiv utställning som visar måleri, skultpur och arkitektur. Med inspiration från sin samtid vävde Åke Pallarp (1933–2013) samman humor och poesi, ofta med utgångspunkt i vardagliga objekt.

Som komplement till utställningen finns den pedagogiska övningen “Självporträtt som…” som utgår från verk som visas i utställningen och tankar kring hur man skapar självporträtt. Vad känner du dig som idag? Övningen kan anpassas för att passa alla åldrar med eller utan förkunskaper.

Upprymd pågår t.o.m. 25 september.


Från arbetsprocessen, digital bearbetning. Foto Tove Kjellmark

Kommande utställning: Hästen, roboten och det omätbara

Missa inte höstens stora utställning Hästen, roboten och det omätbara med Tove Kjellmark, 15 oktober–27 november. Utställningen kommer med hästen i fokus att lösa upp kroppsliga gränser, såsom rörelsen mellan liv och död, genom skulptur, video och teckningar som tas fram i samarbete med teckningsrobotar. Med olika inmätningstekniker, såsom motion capture, 3D-scanning och värmekamera har Kjellmark undersökt subtila processer i olika rörelsemönster hos människa, djur och robot i ett försök att närma sig det omätbara.

Under höstlovet vecka 44 kommer det arrangeras en skaparaktivitet i anslutning till utställningen.


För skolor

Att besöka en konstutställning kan vara ett givande komplement i undervisningen, där eleverna ges tillfälle att använda sina sinnen för att upptäcka nya saker och diskutera olika frågor.

Skolor har fri entré till konsthallen och önskar man en visning av aktuell utställning kostar det 600 kr. Vi rekommenderar att boka ert besök utanför ordinarie öppettider och uppskattar att ni föranmäler ert besök även om det sker utan visning på ordinarie öppettider.
OBS: För närvarande kan vi tyvärr inte erbjuda plats för att äta medhavd lunch eller fika inomhus.

För andra grupper

Varför inte ta med dig vännerna, kollegorna eller din konstförening på utställning med en privat visning?

Besök och visningar får gärna göras utanför våra ordinarie öppettider.

Gruppvisning 40-60 min, 1900 kr + entréavgift. Max 35 deltagare per grupp. Specialupplägg är möjliga på förfrågan.

Boka ditt besök

Hör av dig till Elsa Isaksson: elsa@fargfabriken.se Telefon: 0730 23 66 00

Hoppas vi ses på Färgfabriken i höst!