Beckers konstnärsstipendium 2017 tilldelas Anna Camner

Vi kan nu tillkännage att Beckers konstnärsstipendium, som sedan 2001 organiseras i samarbete med och visas på Färgfabriken, i år går till Anna Camner.

Anna Camner (f. 1977) undersöker genom hyperrealistiskt oljemåleri liv, död, ljus och mörker. I ett tiotal verk får vi ta del av hela hennes konstnärliga process i både äldre och senare verk.

Årets stipendiat Anna Camner är utbildad vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm där hon tog examen 2003, sedan dess har hon ställts ut på gallerier i både Stockholm, New York och London. Hon deltog även i den första biennalen för samtida konst i Cartagena, Colombia (2014). Flera av hennes verk finns representerade i stora offentliga samlingar såsom vid Wanås Konst och Statens konstråd, men även i kända privata samlingar runt om i Europa och USA.  

Ur juryns motivering:

”Sturighet och besatthet är orden som dyker upp framför Anna Camners små exakta målningar. Notera hur dessa målningar är upptagna av en annan tid med andra rum; en annan värld där hyperrealismen blottar det sällan sedda och upphöjda.”

 

Beckers konstnärsstipendium visas 28/1 – 12/2, 2017, på Färgfabriken

Mer information finns på hemsidan: http://www.fargfabriken.se/sv/aktuellt/item/1329-beckers-konstnaersstipendium-2017-30-ars-jubileum