Vems kulturarv? Publikt samtal 12 februari kl 18.

Frågor kring kulturarv och det kollektiva minnet är teman som återkommande har lyfts fram under Färgfabrikens internationella programverksamhet i Beirut, Libanon, och Mostar (Bosnien-Hercegovina). I dagens Mostar är kulturarv och det kollektiva minnet ett splittrat begrepp mellan två grupper. Som en följd av detta fick människor finna nya gemensamma kollektiva minnen när en staty skulle sättas upp i ett av stadens centrala parker. Valet föll på Bruce Lee, en ikon som alla kunde relatera till och som varken kunde kopplas till bosniaker eller kroater.

Hur ser vi på kulturarv och det kollektiva minnet i den svenska kontexten? Behöver vi tänka om vårt förhållande till dessa begrepp i och med att Sverige förändras mot ett alltmer mångfaldigt samhälle?

Qaisar Mahmood (chef för kulturmiljöavdelningen på Riksantikvarieämbetet, författare till bl a boken ”Jakten på svenskehten”) och Kristyna Müller (konstintendent, Haninge Kulturhus) tillsammans med Färgfabriken bjuder denna kväll på ett publikt samtal med reflektioner kring hur det kollektiva minnet formar framtidens stad.

Välkomna till Färgfabriken torsdag 12 februari kl 18-19.

Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Kafét håller öppet.

Passa gärna på att ta del av utställningarna Patchwork of Narratives – when you enter a city, you enter a story i projektrummen, och Julia Bondessons utställning i stora salen.