Skall alla tecken låta? 29 och 30 september på Färgfabriken

Den 29 och 30 september gästspelar musikföreställningen Skall alla tecken låta? på Färgfabriken framför av musikensemblen Lipparella i regi av Karl Dunér.

Tre tonsättare, Lisa Streich, Per Mårtenssen och Erik Peters, tolkar var sin text i en nyskriven musikföreställning som framföras på fyra olika platser i Stockholm. Text, rum och musik interagerar med varandra och skapar för varje konsert ett eget uttryck. 

Lisa Streich (född 1985 i Tyskland och numera bosatt på Gotland), valde att utgå från Inger Christensens diktsamling Alfabet. Christensens diktsamling från 1981 är ett banbrytande verk där författaren förhåller sig till både den matematiska talserien som formulerades av Leonardo Fibonacci på 1200-talet och vårt alfabet. Av diktsamlingens 14 delar och 33 dikter fastnade Streich för den 6:e dikten och särskilt ett ord i dess mitt: Fikonträdet , vilket också blev titeln på hennes stycke.

Per Mårtensson  (1967) valde en bilddikt, Al Jazeera (1993), av Lars Mikael Raattaama, Det är en dikt som mestadels består av skiljelinjer, punkter, komman och däremellan, som insprängda efter en bomb, fragment av ord. Mårtensson har i sitt stycke infogat citat från olika samtal och seminarier kring komposition och kring Raattaamas dikt. Hämtat ur hans stycke kommer frågan Ska alla tecken låta? vilket vi kom att välja som titel på vårt program.

Erik Peters (1970) utgår från en dikt av Ingeborg Bachmann, Tema och variation ur diktsamlingen Den uppskjutna tiden (1953). Den österrikiska diktaren är en av förra seklets mest inflytelserika författare. Tidigare i år gavs Utplåna fraserna–föreläsningar, tal och utvalda texter ut av Ellerströms och Bachmanns samlade dikter Vandra, tanke, gavs 2014 ut på samma förlag.

 

Liperella ensamble
Mikael Bellini, kontratenor
Anna Lindal, violin
Kerstin Frödin, blockfölöjt
Louise Agnani, viola da gamba
Peter Söderberg, teorb
Karl Dunér, regi

Biljetter
– 150 kr för en konstert eller 250 kr för 3 konserter ordinarie
– 120 kr för en konsert eller 200 för 3 konserter för studerande/pensionär

 

Boka biljetter genom att skicka ett mail till bellamusik07@gamil.com 
Betalning görs på respektive föreställningslokal, Färgfabriken tar både kort och kontant

Spelschema:

– 18 sept. kl. 14.00 lunchkonsert i Baertlings foajé i Hötorgshus nr 1, fritt inträde, förbokning krävs

– 22 sept. kl. 18.00 Svindersviks paviljong i Nacka

29 sept. kl. 19.00 samt 30 sept. kl. 15 Färgfabriken, Takvåningen

– 13 okt. kl. 19.00 Rönnells Antikvariat

Innan föreställningen är Färgfabrikes kafé öppet för köp av mat, varma och kalla drycker,

Varmt välkomna!

 

Foto: Misha Pedan