Mare Liberum – En plattform för konst på Stockholms vatten


13 augusti 2013

Performance, samtal med flera aktiviteter
Pontoner på Stockholms vatten


I samarbete med Färgfabriken anordnar Mare Liberum ett tillfälligt event på Stockholms vatten den 13 augusti med performances, samtal och andra aktiviteter.


Att etablera lagar på vattnet tycks vara en svår uppgift. Kanske beror det på materialets diffusa egenskaper, eller på mångsidigheten i de aktiviteter som tar plats där. Vattnen runt Stockholm är inte så hårt kontrollerade, men är istället ockuperade av färjetrafik, turism och annan kommersiell verksamhet, vilket begränsar dess tillgänglighet.

Mare Liberum består av rörliga pontoner, delvis konstruerade av återvunnet material från Stockholm on the Move, som kan användas, kopplas ihop eller anpassas till alla situationer i vattnet och längs strandlinjen. Det är en plattform för alternativa aktiviteter med intentionen att utmana etablerade sätt att använda vattnet.

Den 13 augusti kommer pontonerna att ligga i vattnet vid Skeppsholmen för ett tillfälligt event med performances, samtal och andra aktiviteter.

Av: Lisa Gideonsson, Gustaf Londré (GIDEONSSON/LONDRÉ), Marja Knape, Jens Evaldsson, Santiago Mostyn, Andrew Hamish McDavitt, Heather Jones i samarbete med Färgfabriken.

Tider 13:e augusti:

18.00-19.00 ”Blue Shirts” Performance av GIDEONSSON/LONDRÉ

19.00-20.00 ”Conversation performance” Av Jens Evaldsson i samarbete med Färgfabriken

20.00-21.00 ”After hour with Peter Mosegaard” Peter Mosegaard, Wien