Elin Unnes – Lotsar oss in i naturens mörkare vrår


7 oktober 2023

Takvåningen, Färgfabriken

Elin Unnes lotsar oss via både teori, praktik och filosofi in i naturens mörkare vrår och berättar om örter till magi, medicin och själavård.


Köp biljett här!

Med anledning höstens utställning whatever lives bends down kommer författaren och odlaren Elin Unnes till Färgfabriken för ett föredrag om odling, död och återfödelse. Från myskgräsets förmåga att skapa kontakt med förfäderna till rosens roll i världens första mord, via både filosofi och praktik följer vi med in i naturens mörkare vrår, samt lär oss också hur man tillverkar den bästa snapsen till likvakan.

”För mig har odling aldrig varit något pyntigt. Naturen handlar om samma saker som musiken jag lyssnar på: sex och död.”

Elin Unnes är musikjournalisten som blev besatt av grönsaksodling. Hon har skrivit ett flertal böcker, bland dem The Secret Gardener – dumsnåla tips för nygamla odlare och I odödliga odlares sällskap, samt medverkat i antologin Om döden. Hon kåserar även för Namn och nytt i Dagens Nyheter och skriver krönikor för Allt om trädgård. Hon delars sin tid mellan Stockholm och Paris och gillar att möta skymningen i sin trädgård i Gnesta.

De finländska konstnärerna nabbteeris poetiska memento mori-installation what ever lives bends down kring trädgårdens vissnade skönhet och kretsloppets dolda sceneri i Färgfabrikens stora sal utgör fonden för eftermiddagens föredrag.