Alla över 15 år välkomna att skapa konst tillsammans med andra, i konst-workshop den 8 sep med ARTmovement!

ARTmovement anordnar workshops i konst!
Alla över 15 år är välkomna att uppleva och skapa konst tillsammans.

Söndag den 8/9 kl. 11 – 16
Lilla salen och utomhus på gården.


Fri entré. Inga förkunskaper eller någon föranmälan krävs. 

Från 15 år.

Vid 7 stationer arbetar deltagarna tillsammans i grupp med olika uttryck som exempelvis foto, teckning, graffiti, måleri och skulptur. Aktiviteten väder sig till alla över 15 år som är nyfiken och intresserad av att skapa konst. Alla stationer leds av etablerade konstnärer från skilda områden.

Under dagen kan du också ingå i ARTmovements digitala utställning på deras hemsida!

kl. 15 ges en kortare guidning av Färgfabrikens höstutställning Något att minnas som visar film och skulptur av konstnären och animatören Niki Lindroth von Bahr. Visningen och besöket till utställningen är gratis i anslutning till ARTmovements aktivitet och hålls på lätt svenska.

Deltagande konstnärer och stationer:

– Rikard Fåhraeus, workshop i Remake. Skulptur. Du kommer jobba i olika skrotmaterial och tillsammans med andra bygga något nytt.
http://rikard.yolasite.com

– Joanne Grüne-Yanoff, workshop i skulptur. Du kommer att bli en del av ett större konstverk som knyter ihop människor från hela världen genom att arbeta med ditt fotavtryck utifrån dina tankar kring hem och samhälle.
https://www.joannegruneyanoffart.com

– Hadi Qasemi, workshop i teckning. Du kommer att skissa med bläck i tekniken ”one Line”.
https://www.instagram.com/hadi_bu/

– Lina Ericsson och Maria Yvell, workshop i ”street art”, ett gemensamt slumpmässigt skapande med garn och spray.
Lina Eriksson:
https://erikssonlina.wordpress.com/

Maria Yvell:
http://www.virkadygnetrunt.se/


– Sanna Lindberg och Najeb M Alkabar, workshop i foto. Du kommer tillsammans med andra att arbeta fram olika porträtt utifrån olika känslomässiga stämningar.
https://www.sannalindberg.com

– Ezperansa Guevara, workshop ”mirror” , performance/installation. Du kommer att med hjälp av guidning möta och se en annan människa via tecknandet.

– Ulrika Flink och organisationen Settings, workshop i mikrohandlingar ”micro actions”. Du kommer att bli del i en större rörelse som arbetar mot en bättre värld.

https://settings.se/micro-action-movement/

Kontakta Färgfabriken för om du har några funderingar eller frågor!


Kort om ARTmovement:

ARTmovement är en organisation som möjliggör möten mellan människor via konsten med målgruppen 15-25 år. Organisationen samarbetar med etablerade konstnärer som inspirerar till vidare arbete.

ARTmovement arrangerar workshops, 3 tillfällen á 3 timmar, som leder till en utställning. ARTmovement erbjuder även andra kulturarrangemang av olika slag, också de är 3 tim; ett kortare möte och utställningsbesök med gemensam reflektion eller gemensamt skapande. 

ARTmovement är ett projekt hos Studiefrämjandet Stockholms Län med stöd från Allmänna arvsfonden.

Du kan också själv bli en del av ARTmovement genom att bli en ambassadör i organisationen och bl.a. handleda workshops etc.

Under året kommer fler workshop att hållas, på Färgfabriken och andra konstinstitutioner som ARTmovement också samarbetar med.

Håll utkik på Färgfabriken för aktiviteter här eller på www.ARTmovement.se
Instagram artmovement.se och Facebook artmovementsweden.se 

Varmt välkomna!