Vernissage Fria Radikaler – Tobias Sjöberg

Gränsen är upplöst, rörelsen är fri!

Torsdagen den 9 april är det vernissage för Tobias Sjöbergs utställning Fria Radikaler mellan kl 17.00-20.00 i Färgfabrikens projektrum.

Utställningen kretsar kring gränsöverträdelser och rörelsefrihet. Verken är utformade i reaktionsbenägna material och arrangerade livsmedel – syre, salt, socker och fett – som långsamt transformeras i kontakt med det omgivande rummet.

Fria Radikaler vill väcka tankar som kan relateras till såväl existentiella idéer om gränsöverträdelser och den yttersta gränsen som till dagspolitiska och samtida verkligheter, där det personliga förhållandet till en gräns kan bli en fråga om vi och dem, jag och du, liv och död.

Under kvällen genomför även ett performance-verk kl 18.30 på takvåningen, verket utförs tillsammans med barn och föräldrar. Verket bygger på motorik och reparativa rörelsemönster samt är öppet för alla att delta i.

I samband med vernissagen presenteras också en nyproducerad antologi/artis book i relation till utställningen kallad Freikörperkultur, med texter av Gunnar Olsson (geograf), Jonna Bornemark (filosof) och Lukas Sålby (författare). Boken är en samproduktion med förlaget Arvinius + Orfeus Publishing AB.

Fortsätt gärna kvällen i Färgfabrikens Kafé som har AW från kl 17.00 samma kväll!

Välkomna