Utställningen Balans och Provokation vidare till LAT.63, Östersund

Balans och Provokation ställs ut på LAT.63 Art Arena 21/1 – 24/2

Utställningen Balans och Provokation – Samtida konst från Burma/Myanmar, som producerades och visades av och på Färgfabriken under hösten 2016 har rest vidare och ställs ut på LAT.63 Art Arena i Östersund. 

LAT.63 Art Arena är en mötesplats för konst och kultur, med utgångspunkt i det geografiska läget, mitt i Sverige och Norden, för att exponera breddgradens kulturliv i kombination med nationell och internationell konst och kultur. Färgfabriken har tidigare samarbetat med LAT.63 på ett liknande sätt med utställningen Heri Dono – Animachines, från 2015, som sedan såldes och ställdes ut till LAT.63 under samma år.

Utställningen Balans och Provokation – Samtida konst från Burma/Myanmar växte fram genom ett av Färgfabrikens internationella projekt, New Urban Topologies, ett pågående program där Färgfabriken tillsammans med lokalt verksamma konstnärer, arkitekter, studenter och stadsplanerare studerar städer i olika delar av världen. Under ett projekt i staden Yangon, Burma, kom Färgfabriken i kontakt med ett flertal spännande konstnärer och en engagerande och innovativ konstscen som höll på att ta form i takt med den politiska utvecklingen i landet. Detta resulterade senare i en utställning som togs fram tillsammans med lokalt verksamma curatorn Nathalie Johnston, konstnärerna Kolatt, Yadanar Win, Ma Ei och The Maw Naing. Utställningen visades 8 september till 27 november, 2016, på Färgfabriken i Stockholm.

För den som missade tillfället att se Balans och Provokation på Färgfabriken ges nu ytterligare en chans i Östersund, där utställningen visas på LAT.63 Art Arena mellan den 21 januari till den 24 februari. 

Mer information hittar du genom att klicka på länken: http://lat63.se/sv/?portfolio=balans-och-provokation-21-jan-24-feb