Nu öppnar Stockholm on the Move!

Nu närmar sig öppningen av utställningen Stockholm on the Move. På torsdag kl. 17.00 slår vi upp dörrarna till ett 900 kvm koncentrat av Stockholmsregionen och dess infrastruktur.

Bygget är i full fart och de sista bitarna håller på att falla på plats. Mellan 22 november 2012 – 24 mars 2013 blir det möjligt att skärskåda Stockholmsregionens infrastruktur på Färgfabriken. Historiska milstolpar som uppbyggnaden av Stockholms tunnelbanenät på 1950-talet samsas med internationella utblickar, vågade framtidsscenarier och idéer om hur vi ska forma, omforma och utveckla vår infrastruktur – i slutändan handlar det om vilket liv vi vill leva och hur vi vill att våra städer ska fungera och se ut.

Fem arbetsgrupper har utarbetat fem framtidsbilder av hur vi med både enkla och avancerade medel skulle kunna genomföra stora förändringar i stadsbilden.
Kanske vill vi ha flytande vardagsrum i form av små karusellbåtar som  enkelt kan dras ut i vattnet?
Vi vet att Stockholm växer oerhört snabbt och staden håller på att växa ur sin kostym. Vad skulle hända om denna verklighet drogs till sin spets och 100 000 nya invånare anlände till staden på en och samma dag? Hur skulle vi lösa bostadssituationen då?

I Stockholm on the Move har vi samlat en mängd aktörer med kunskap och åsikter om vår gemensamma infrastruktur och vi välkomnar dessutom varenda en av Stockholmsregionens 2 miljoner invånare att följa med på resan!

Vernissage nu på torsdag 22 november, kl 17.00.
Invigningstal av infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd 18.00.

Vi bjuder på bubbel från Codorníu. Restaurangen är öppen och serverar mat och dryck under kvällen.

Utställningen följs av en serie konferenser och seminarier, mer om dessa och Stockholm on the Move här. En katalog har också producerats till utställningen och den digitala versionen kan laddas ner här.