Seminarium om digitalisering och AI den 21 nov.

Välkomna till seminarium om digitalisering och artificiell intelligens på Färgfabriken den 21 november 2018, 15:00 – 17:00 och 18:00 – 19:30.

Artificiell intelligens. Många menar att vi står inför en ny industriell revolution i och med AI. Andra menar att AI leder oss farligt nära katastrofen när maskinerna blir överlägsna människan. Oavsett vilket ser det ut som om AI kommer att ha stor betydelse för hur framtidens samhälle kommer att se ut och byggas.

Under eftermiddagen kommer vi att tillsammans med arkitekter, forskare och konstnärer att glänta på dörren till framtiden och ta oss an några av de största utmaningarna som AI för med sig men också ta del av de möjligheter som tekniken skapar. Vi kommer att blanda workshops med korta föredrag. För de som vill fortsätter vi en bit in på kvällen med en paneldiskussion.

PROGRAM
Eftermiddagspass: 15:00–17:00
Medverkande: Alessandra di Pisa och Robert Stasinski – arbetar tillsammans med IBM just nu med att med hjälp av AI skapa framtidens konst och estetik.

Jacob Dexe – är statsvetare och doktorand i människa-datorinteraktion vid RISE och KTH. På KTH forskar han om etik och transparens i beslut tagna av algoritmer.

Niklas Svensson – är marknads- och utvecklingsansvarig Stadsbyggnad, White arkitekter.

Kvällspass: 18:00–19:30: Samtal mellan Peter Hagdahl, Björn Norberg och Basak Senova.

Peter Hagdahl är konstnär och tidigare professor på Kungl konsthögskolan, just nu aktuell med utställningen Energi, massa, gravitation på Färgfabriken.

Björn Norberg är curator för utställningen Between Realities som visas på Färgfabriken i samarbete med Goethe-Institut Schweden.

Basak Senova är curator och designer. Hon har suttit i ledningsgruppen för SIGGRAPH 2014 i Vancouver, curerat Helsinki Photography Biennal 2014 samt de turkiska och makedoniska paviljongerna på Venedigbiennalen 2009 och 2015. Just nu leder hon arbetet inom CrossSections, som är ett forskningsbaserat projekt som vandrar mellan Wien, Helsingfors och Stockholm.

Färgfabrikens kafé är öppet och serverar mat och dryck. Anmäl dig för eftermiddagspasset till anders@fargfabriken.se

Till kvällspasset behövs ingen anmälan. Arrangerat av Färgfabriken inom projektet Expanded Societies i samarbete med White arkitekter och Goethe-Institut Schweden.