Vaktar du på mig? – Performance i regi av Mats Flink


18 augusti 2011

Performance
Stora salen, Färgfabriken

Medverkande: Jenny Nilson, Roland Eriksson, Pelle Halvarsson


Mats Flink är inbjuden att skapa en föreställning i Färgfabrikens stora sal under sista öppningsdagen för utställningen Natural Cultural. Stycket är tänkt som en relief mot Daniel Knorrs skulpturala konstverk. Det blir ett unikt möte, endast 30 minuter långt, mellan skilda konstarter och uttryck.


I performancet ser vi Jenny Nilson, premiärdansare på Kungliga Operan tillsammans med en cellist och en skådespelare. Vaktar du på mig? är ett performance som pendlar mellan humor och övergivenhet, gestaltat såsom i en dröm med textfragment och musik. Tänk er en man komma gående med en kvinna över axeln långt borta i en skog av vita pelare. En skog som vilar i sin egen tystnad.

Om de medverkande

Mats Flink är skådespelare med rötter i Teater Galeasen (1984–1995). Han debuterade som regissör och dramatiker 2002 med pjäsen Rikoschett på Teater Giljotin och var senast aktuell med RUM 543 på Teater Barbara, våren 2011. Vaktar du på mig? är hans andra möte med Färgfabriken, 1999 framträdde han här med föreställningen Därifrån tog Gestapo över.

Jenny Nilson är skådespelare och premiärdansös. Utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan, Stockholms dramatiska högskola samt RADA i London. Till hennes roller hör bl.a. Julia i Romeo o Julia och Tatjana i Eugene Onegin. Hon har även medverkat i flera produktioner av Birgitta Egerbladh, Bogdan Szyber/Carina Reich samt Mats Ek. För närvarande jobbar hon på Kungliga Baletten.

Roland Eriksson är skådespelare och verksam inom både teater, film och Tv. Han har tidigare arbetat med Mats Flink i pjäsen RUM 543 på teater Barbara och för närvarande gör han en roll i Svt-produktionen Äkta människor. Han har även medverkat i flertalet uppsättningar på Teater Giljotin och Elverket samt satt upp den egna pjäsen Natt blir dag på båda dessa scener.

Pelle Halvarsson är cellist, musiker och kompositör som är utbildad vid Musikhögskolorna i Stockholm, Malmö och Örebro. Hans musikaliska arbete har sedan tidigt 90-tal haft fokus på just möten mellan teater, dans och musik. Pelle Halvarsson är med i flera musikkonstellationer som Ensamble Flatterie, Chesty Morgan, PHYLNLUQ och The Great Learning Orchestra, som han bildade tillsammans med Leif Jordansson och som tidigare uppträtt på Färgfabriken.