Stockholm Art Week 2014 – En försmak av vårens stora konstutställning med Carl Johan De Geer


4 april 2014, 5 april 2014

Filmvisning på Bio Rio, Hornstull
Fotoutställning, Hotel Berns


Färgfabriken ger en försmak av vårens stora konstutställning med Carl Johan De Geer på Stockholm Art Week.


Våren och sommaren (start 12 april) 2014 kommer Färgfabrikens stora sal att fyllas av Carl Johan De Geers retrospektiva utställning – den första i sitt slag. Utställningen lotsar besökaren in i mötet mellan arbetsglädje och dystopi; en särskild plats där ledtrådarna till konstnärens föreställningsvärld pusslas samman och bildar en helhet. Två av dessa ledtrådar finns att se under SAW på Berns Hotel i form av fotografier ur serien Vi hade fel! och på Bio Rio där vi visar två filmer Med Kameran som tröst del 2 och Mormor, Hitler och Jag.

Filmvisning på Bio Rio 5/4 kl 14–16; Kameran som tröst del 2 och Mormor, Hitler och Jag
Som en del av Stockholm Art Week presenterar Bio Rio och Färgfabriken en föreställning där du får möta Carl Johan De Geer och hans konstnärskap. Den 5 april är han på plats på Bio Rio och visar långfilmen Med kameran som tröst, del 2 och kortfilmen Mormor Hitler & Jag. Efter visningen blir det samtal med Carl Johan och publiken.

Fotoutställningen Vi hade fel! på Berns Hotel med start den 4/4
1967 reste Carl Johan De Geer, DN:s dåvarande modereporter Rebecka Tarschys, Gunila Axén och Marie-Louise Ekman till Paris och de främsta modehusen. Uppdraget var att skildra en företeelse som de trodde var på utdöende: den exklusiva högborgerliga haute couturen.