Skissworkshop för professionella – Teckna Lövholmen, innan det försvinner!


1 november 2019

Urban sketch-workshop, avancerad nivå
Takvåningen, Färgfabriken

12.30–16.00

Med Nina Johansson


Titta på det gamla industriområdet Lövholmen som omger Färgfabriken genom ett konstnärligt perspektiv och föreställ dig framtiden för denna del av Stockholm. Rita det du ser, vad du vill ändra eller hur du tror att området kommer att se ut i framtiden.


I samarbete med Winsor & Newton erbjuder Färgfabriken en exklusiv urban sketch-workshop under ledning av konstnären Nina Johansson! Workshopen är kostnadsfri och vänder sig till vana tecknare som tecknar/skissar i sin vardag eller i sitt yrke, som exempelvis arkitekter, fromgivare, konststudenter eller konstnärer.

Syfte med workshopen

Att rita av och dokumentera sin omgivning är ett fantastiskt tillvägagångssätt för att lära känna en plats eller att upptäcka den på nytt. Området Lövholmen som omger Färgfabriken är på många sätt en unik miljö i det moderna stadsrummet, men också en miljö som snart kommer att försvinna. På Lövholmen planeras nämligen en helt ny stadsdel att byggas vilket föralltid kommer att förändra dess karaktär.

Workshopen är på så sätt både ett tillfälle att dokumentera en försvinnande miljö som för att utvecklas, inspireras och förbättra sina kunskaper i teckning. Workshopen utmanar invanda sätt att se på stadslandskapet och hur vi kan visualisera planer och idéer genom skissandet.

Upplägg för eftermiddagen

Vi startar i Färgfabrikens takvåning kl. 12.30 med en kort introduktion till Lövholmen och Färgfabriken. Sedan går workshopledare Nina Johansson igenom material samt övningen som följer. Därefter tar vi, om vädret tillåter, en gemensam kort promenad i Lövholmen för inspiration och större visuell förståelse för området.

Efter promenaden samlas vi åter i takvåningen där du som deltagare väljer en utsiktsplats i takvåning som du vill arbeta utifrån. Gruppen för workshopen är medvetet liten, max 15 deltagare, för att du ska kunna få personlig vägledning i att hitta nya sätt att tänka eller arbeta på.

Varje fönsterplats i har sitt unika perspektiv och tillsammans skapar ni en panoramalik dokumentation av utsikten från Färgfabriken.

Winsor & Newton-produkter som kommer att användas:
Fineliners, Sketchpads med unikt bildförhållande 16: 9, Studio Collection Pencils, Promarkers.

Om Nina Johansson

Workshopledaren Nina Johansson är illustratör, konstnär och urban sketcher. Nina Johansson undervisar även i illustration, informationsdesign och grafisk form på Mälardalens högskola i Eskilstuna. 


Världens första konstmaterialtillverkare. 

År 1832 förde kemisten William Winsor och konstnären Henry Newton forskarnas kunskap och konstnärens kreativitet samman för att erbjuda enastående valmöjligheter av färg och varaktighet för konstnärer.

Produkterna utvecklas och tillverkas av en grupp ”färgmän” med en bakgrund inom kemi, som skapar inspirerande färger och material med kvalitet. Deras erfarenhet gör det möjligt för Winsor & Newton att tillhandahålla material och redskap till några av världens främsta konstnärer.

www.winsornewton.com