NOW™ – En ny generation modefotografer presenterar sig


16 december 1999 19 mars 2000

Grupputställning
Stora salen, Färgfabriken

Medverkande: Ola Bergengren, Anuschka Blommers & Niels Schum, Cedric Buchet, Jeff Burton, Anders Edström, Anna Gaskell Lee Jenkins, Jeanne-Pierre Khazem, Michelle Mallard, Phil Poynter, Jeff Reidell, Maurice Scheltens, Norbert Shoerner, Sølve Sundsbø, Paul Wetherell, Andre Wolff, Guido Mocafico, Jeff Reidel, Stefan Ruiz


NOW™ visar ett urval av de mest efterfrågade modefotograferna just nu.


NOW™ är en av Färgfabrikens stora utställningssatsningar – och den som får avsluta detta sekel och inleda det nya. Det är en utställning som inte bara visar några av världens ledande yngre modefotografer utan samtidigt tar tempen på vår samtid och ger en inblick hur bilder, utseende och stilar skapas i dagens mediala landskap.

NOW™ visar ett urval av de fotografer som nu är de allra mest efterfrågade, som verkar just nu. De flesta arbetar omväxlande i New York, London eller Paris – på uppdrag av mode- och samtidsmagasin som The Face, Purple, Vogue, ID eller Self Service, eller för modehus i Paris, Milano eller New York. Däremellan ställer de ut på gallerier och museer. Konstnärligt skapande, kommersiella uppdrag och tidskriftsuppdrag tycks här gå hand i hand – där fotografernas attityd eller grad av självständighet inte förändras om det finns en uppdragsgivare eller ej.

NOW™ är ett initiativ av Färgfabriken, Stockholm New och fotografen André Wolff, som står för urvalet av fotografier. En katalog om närmare 300 sidor i fyrfärg produceras till utställningen.


Tack till

Tryckhus 2, Svenskt Papper, Beckers, Stiftelsen framtidens kultur och Svenska Intsitutet