Michel Bussien och den nya uteserveringen


7 juli 2010 18 augusti 2010

Premiär för uteserveringen i design av Michel Bussien
Kaféet, Färgfabriken


Färgfabriken och Färgfabrikens kafé är stolta att presentera invigningen av sommarens uteservering i Liljeholmen/Gröndal!


För att hela tiden uppmärksamma och använda konsten vill vi att den ska vara en del av helhetsupplevelsen vid ett besök på Färgfabriken. Därför bjöd vi in designern/konstnären Michel Bussien för att skapa en unik konstnärlig gestaltning av Färgfabrikens nya uteservering. Michel Bussien är utbildad vid Konstfack och har under många år arbetat med rå natur som sitt medium. Han har tilldelats ett flertal priser både i Sverige och utomlands. För tillfället arbetar han med förberedelserna inför tre olika utställningar som kommer att hållas senare i år.

Uteserveringen, som tar upp en yta på ca 450 kvadratmeter kommer att vara en artificiellt uppbyggd natur som kontrasterar mot det omgivande industriområdet, en blandning mellan industrialism och naturalism. Besökarna kommer att sitta på trädstammar och det råa i installationen gör att man till viss del är tvungen att omformulera de nuvarande normerna för sittande för att återgå till något naturligt inom oss. Växtligheten kommer under säsongen att växa sig större och starkare och gör att platsen är under ständig förändring.

Uteserveringen kommer givetvis att innehålla en härlig blandning av musik, klubb, öl, konst, ekologi, vatten, industri och storstad.


Klubbonsdagar

På denna skådeplats kommer ett gäng olika klubbar turas om att husera varje onsdag hela sommaren. Klubbarna delar på uppdraget. Den perfekta inramningen av uteserveringen och kaféet:

♦ Natten (7/7, 21/7, 4/8)

♦ Göteborg (SVMK, Falling & Laughing, 14/7, 28/7)

♦ Russian Spring Break (11/8)

♦ Öfa: Festa Med Kakan (Festa Med Killar, Klubb Cookie Jar, Öfa Kollektivet 18/8)