Kreativ hubb eller förfallen spökstad? Diskussionsvandring på Lövholmen


29 september 2019

Vandring i området
kl 13.30 – 14.45

Med Svante Helmbæk Tirén


Vill du veta mer om Lövholmens historia eller vad som planeras, och dessutom få tjuvkika i några av konstnärsateljéerna på området? Följ med curatorn och mångsysslaren Svante Helmbæk Tirén på en vandring genom det gamla industriområdet Lövholmen med efterföljande diskussion.


Liljeholmen var Stockholms första industriförort. Lövholmen är idag den sista resten av det gamla industrilandskapet, där Färgfabriken har verkat som konsthall i snart 25 år. Det senaste decenniet har industrierna successivt flyttat ut och man planerar för ett nytt bostadsområde på platsen. Området är på ytan nedgånget, men det är också ett faktum att Lövholmen är en kreativ hubb, med ca 300 kreatörer som verkar i några av de gamla industrilokalerna. Platsen Lövholmen låter oss sätta ljuset på en rad frågor som är centrala för framtidens urbana miljöer – om historia, kulturarv, kreativitet och hållbarhet.

Svante Helmbæk Tirén är konsthistoriker, frilansande skribent och curator med inriktning på arkitektur och konsthantverk. Han har tidigare arbetat med Moderna museet, Nationalmuseum och Färgfabriken och varit gästföreläsare vid bland annat Kungliga konsthögskolan och Konstfack.