Kortfilmsdagen 2021 Barnvagnsbio


21 december 2021

Filmvisning
Stora salen, Färgfabriken


Den 21 december öppnas stora salen upp för kortfilmsvisningar på årets kortaste dag! Visningarna riktar sig särskilt till föräldrar, barn & unga men alla är välkomna. Det är fri entré men information om hur en förbokar plats för sig eller grupp finns listat under Program. Vi bjuder alla på popcorn & dryck! 


Program

Kl. 13-14
Visas filmpaketet Röst (36 min) som barnvagnsbio i samarbete med Svenska med Baby. För att komma på visningen anmäl dig här!

Röst är en dokumentärserie bestående av 8 korta filmer som skildrar Sverige. Genom att lyfta unga och nya röster, bakom och framför kameran, inspirerade initiativet Röst förstagångsväljare och unga att vara en del av det politiska samtalet och hitta en plats i det offentliga rummet valåret 2018. Röst genomfördes i samarbete mellan Folkets Bio, SVT och Filminstitutet.

Kl. 14:15-15:15
Visas filmpaketen Vatten över huvudet (30 min) & Djurvännerna (36 min) för låg- & mellanstadiet. Anmäl dig eller en grupp genom att maila elsa.bladh@fargfabriken.se

Vatten över huvudet är ett paket med tre nyaknattefilmer: Fisketur av Uzi Geffenblad, Badväder av Charlotta Lennartsdotter och Odd är ett ägg av Kristin Ulseth. 

Djurvännerna är en trilogi av Eva Lindström. I En Fågeldag följer vi fågelbarnens äventyrliga promenad bort från hemmet, från ljus morgon till mörk natt. I Jag rymmer! har det lilla fåret bestämt sig för att lämna sin flock. I Min vän Lage möter vi ugglan Lage som lämnat sitt hem i den mörka skogen för att bli storstadsuggla.

Kl. 15:30-16:30
Visas filmpaketet Kortfilmspaketet 13–16 år (66 min) för högstadiet. Anmäl dig eller en grupp genom att maila elsa.bladh@fargfabriken.se

Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio erbjuder ett exklusivt kortfilmspaket kurerat för barn och unga i åldrarna 13–16 år. Filmerna är gjorda av stjärnskott på den svenska kortfilmshimlen och tar upp frågor om identitet, tillhörighet, vänskap, familj och kärlek.


Om kortfilmsdagen

Den 21 december är årets kortaste dag. Det är också dagen då vi frossar i kortfilm av alla tänkbara sorter. Folkets Bio sköter Kortfilmsdagen med stöd av Svenska Filminstitutet.

2020 var ett speciellt år drabbat av pandemi där flera arrangörer fick ställa in sina fysiska evenemang, men med kreativa lösningar kunde Kortfilmsdagen välkomna flera nya samarbeten och digitala visningar på olika plattformar som lockade cirka 3000 kortfilmstittare!

Konceptet Kortfilmsdagen startade i Frankrike 2011 och finns i dag i över 20 länder på norra halvklotet. I Sverige startade Kortfilmsdagen 2014 och växer för varje år.


I samarbete med

Kortfilmsdagen genomförs med stöd av Svenska Filminstitutet och Folkets Bio