Koreograferna – Går det att fylla ett rum med en rörelse?


28 oktober 2022, 29 oktober 2022, 30 oktober 2022

Dansföreställning
Takvåningen, Färgfabriken


Dansföreställning & livemusik i Färgfabrikens takvåning!

Stycket handlar om två koreografer/dansare som träffas regelbundet i en dansstudio i närheten av Dresden i regi av Mats Flink.

De har bestämt sig för att försöka skapa ett helt nytt rörelsesystem utifrån sina egna kroppar där rummet de befinner sig i både blir en trygg plats och samtidigt har en begränsande effekt på helheten.

Går det att fylla ett rum med en rörelse? När slutar en rörelse? När upplevs rörelsen som monoton, kontra överenergisk?

Efterhand uppstår ett delikat känslomässigt spel mellan dansarna. Vem får mest uppmärksamhet? Ser hon mig? En förälskelse, ett limbo, en känsla av systerskap och tvillingskap uppstår mellan dansarna, dubbleringar blir plötsligt som en enhet. Ett uttryck kan lika gärna vara ett icke uttryck. Ett drama totalt odramatiskt.

Biljetter:

Biljetter säljs via Billetto, klicka här:
Går även att köpa på plats, i receptionen.
28/10 kl. 19
29/10 kl 19
30/10 kl 14
Ordinarie pris: 150 kr
Reducerat pris (student/pensionär):  100 krMedverkande i föreställningen

Åsa Lundvik Gustafson, dansare:
Åsa har tidigare arbetat på Operan i Stockholm, 1990-1995, Nye Carte Blanche 1995-1996 och Cullbergbaletten 1995-2013. Numera är Åsa frilans och arbetar främst med ZebraDans för koreografer som Anne Jonsson, Anna Vnuk, Magdalena Eriksson, Julia Kraus Dybeck. Åsa har även under många år jobbat med Helena Franzén i ett flertal produktioner och har även producerat och koreograferat Dödsdansen tillsammans med David Nondorf som spelas på Strindbergs Intima teater.

Karin Jemsby, dansare: 
Medlem i ett konstnärskollektivet Höjden på Östbergahöjden där hon repeterar och jobbar med research. Utöver det undervisar hon bland annat på Kulturskolan i Gnesta. Karin arbetar med improvisation, dans och musik tillsammans med jazzpianisten Arne Forsén och med mask och dans tillsammans med maskkonstnären Amanda Cederquist. Mats Flink gjorde 2020 en soloversion av stycket Koreograferna som då hette Koreografen, med Karin, som spelades på Teater Giljotinen. Karin har även arbetat med olika koreografer som Faustin Linyekula och Helene Taddei Lawson.

Daniel Borgegård Älgå, musiker:
Daniel är improvisationsmusiker verksam i gränslandet mellan noterad och improviserad musik, bild- och scenkonst. Daniel har under senaste åren samarbetat mycket med musikern och kompositören Leif Jordansson i olika musik- och filmprojekt, exempelvis Rekon, The Cloud Ensemble, Jesper Målsten Immersee, Isak Sundström/Cecila Edefalk och The Great Learning Orchestra. Daniel är även aktiv i bla Lars Bröndums The Aleatoric Chamber Ensemble, Neon Heart, 1000typesofsnow och Clarinettes á têtes.

Mats Flink, regissör:
Mats är skådespelare, regissör och dramatiker som var med i starten av Teater Galeasen 1984 och jobbade sedan där 10 år med ledning av konstnärliga ledaren Rickard Günther. Mats har efter det frilansat både inom teater film och dans. Inom dansen har Mats arbetat med bl.a Mats Ek. Gunilla Heilborn. Nathalie Ruiz och Lotta Melin. Under senare år har intresset för egna produktioner ökat. Idag är skrivandet Mats huvudsakliga syssla och han har hunnit med ett antal egna uppsättningar, kan nämnas Rikoschett på Teater Giljotin 2002, Monolog 2 Teater Galeasen 2007, Rum 543 på Teater Barbara 2011 och Drumliner 2012 på Färgfabriken. Just nu är rörelsen i fokus i uppsättningen av dansföreställningen Koreograferna på Färgfabriken. Färgfabriken är även en stadig samarbetspartner sen Mats första uppsättningen Därifrån tog Gestapo över 1999


Kontakt:

Elsa Isaksson


Med stöd av:

Schreiberska kulturfonden

&


Kontakt

Elsa Isaksson
elsa@fargfabriken.se