Klubb 10TAL


14 december 2011

I samarbete med KLUBB 10TAL presenterar Färgfabriken en kväll med performance, filmvisning, livemusik, och poesi.


Klubb 10TAL är en litterär mötesplats i klubbmiljö för människor i alla åldrar. Poesiuppläsningar blandas med performance, videokonst och musik. Dessutom kommer 10TAL som vanligt ha ett bok- och tidskriftsbord med för kvällen exklusiva erbjudande.


Med anledning av 10TALs kommande konstnummer fokuserar klubben denna gång på konst, medverkar gör bland annat Filmform som kommer visa filmer av Annika Larsson, Rut Hillarp, Christine Ödlund och Maja Borg samt performance av Malin Ståhl och poesiuppläsning av Jonas Ask under kvällen.

Medverkande

Performancekonstnären Malin Ståhl framför Walking Cinema, ett surrealistiskt framträdande där en rörlig biograf möter åskådaren. Genom den hemlighetsfulla röda sammetsridåns öppnande och stängande bjuds betraktarens fysiska blick och cinematic gaze in för att sedan avvisas.

Filmform konstfilmvisning:

Drunk (2010) av Annika Larsson

I Annika Larssons film DRUNK ser vi en ung skådespelare bli mer och mer berusad. De minimalistiska och tätt konstruerade bilderna visar stadier av eufori, upphetsning, hjälplöshet och förvirring. Filmen är en meditativ studie av en destruktiv akt, en film om tristess, tid, kontroll och voyeurism.

Ottica Zero (2007) av Maja Borg

Ottica Zero följer den italienska före detta skådespelerskan Nadya Cazan som snart efter sitt stora genombrott valde att försvinna. Hennes ilska över den destruktiva maktstruktur hon befann sig i, förde henne på en excentrisk resa genom världen för att finna ett annat sätt att leva. En poetisk science fiction-dokumentär om strävan efter att leva efter sina egna ideal och samtidigt förhålla sig till sin samtid.

De Vita Händerna (1950) av Rut Hillarp

Hillarp ville se om det var möjligt att genom filmpoemet uttrycka sig i bilder istället för text. Inte som traditionell lyrik, utan något som antyder, anspelar och utsänder sitt innehåll även om det inte är fattbart i någon logisk mening. Det är på detta sätt som Rut Hillarp beskriver sin tolkning av legenden om Tristan och Isolde. Hon lånar detta klassiska tema från sin poesisamling Falskt Farväl. De vita händerna är en visualisering av ett poem med symboliska bildsekvenser.

Forest (2006) av Christine Ödlund

Mikroskopiskt landskap av animerat foto och videocollage. Inspirerad av vetenskapliga dokumentärfilmer i Jean Painlevés anda.

Som alltid bjuder Klubb 10TAL också på fängslande poesiuppläsningar. Denna gång med Jonas Ask, som i år kom ut med 080714-090709: veckorna, på eget förlag (Engram förlag).