Giraffens ABC – Barncirkusföreställning med Kompani Giraff


15 februari 16 februari

Giraffens ABC visades i Färgfabrikens takvåning inom ramen för festivalen CirkusMania.


I Giraffens ABC välkomnas den yngsta publiken in i en fantasieggande alfabetsateljé, där två cirkuskonstnärer fått det halsbrytande uppdraget att ta sig igenom alfabetets 29 bokstäver på bara 35 minuter. Det blir startskottet på en uppfinningsrik och akrobatisk cirkusresa, där vilda versaler faller uppåt, flaxande fåglar frammanas och där jordgubbar jongleras till jazzmusik.

Med Giraffens ABC vill Kompani Giraff bjuda på en humoristisk och underfundig cirkus- och magiföreställning som väcker nyfikenhet och kreativ läsförståelse för barn i fyra- till sexårsåldern. 

Artister: Petter Wadsten, Jenny Soddu
Regi: Viktoria Dalborg
Magikonsult: Axel Adlercreutz
Scenografi och kostym: Sus Soddu
Teknisk producent: Stefan Karlström
Ljuddesign: Joakim Björklund
Producent: Mette Klouman

Illustration: Stina Löfgren.


Relaterat

Kompani Giraff gör föreställningar utifrån ungas perspektiv och tron på barnets förmåga att ta till sig komplexa ämnen. Konstnärliga ledare är Axel Adlercreutz, som har bakgrund som magiker och är trefaldigt svensk mästare i magi,  Viktoria Dalborg, regissör med bakgrund som fysisk skådespelare och cirkusartist samt Sus Soddu, kostymdesigner och scenograf med bakgrund som modeskapare. Tillsammans med en handplockad ensemble skapar de föreställningar med  visuell elegans, mjuk magi och finurlig koreografi.

CirkusMania är en tolv dagars festival som presenterar cirkus som samtida scenkonst i ett samarbete mellan 30 scener runt om i Stockholmsregionen. Festivalen koordineras av Subtopia. Festivalens femte upplaga går av stapeln 9–20 februari 2024 och bjuder på en mängd nya föreställningar, såväl svenska som internationella.