Cocktail #8


17 september 2010

En kväll på Färgfabriken med tal, musik, mingel, dans med mera


Färgfabrikens åttonde kvällsforum – en cocktail av idéer, förslag, diskussioner och tankeväckande frågeställningar.


Välkommen till den åttonde upplagan av Cocktail! Det blir som vanligt en mix av det mesta – samtal, eftertanke, musik, mingel och diskodans. Ett gäng spännande kreatörer och inspiratörer har bjudits in för att presentera sina projekt, idéer och visioner i ett kort stafettliknande upplägg. Ämnena rör sig mellan allt från konst, film, journalistik och lite till. Från nio och framåt ligger fokus på musikrekreation, dansgolvsknän och mingel. Varje gång låter vi olika klubbkonstellationer och liveband gästa oss med sina egna tolkningar av cocktailtemat.

Kvällens Cocktailtalare:

Adam Svanell – journalist och redaktör för musiktidningen Novell. Adam Svanell arbetar som journalist, dokumentärfilmare och kulturskribent. För tillfället ägnar han även mycket tid åt filmen Press Pause Play som har planerad premiär våren 2011.

Eka Papinashvili – konstnär. Eka Papinashvili är född och uppvuxen i Tbilisi, Georgien. Hon har en utbildning i konst med inriktning mot surrealismen från Apollon Kutadeladze Tbilisi State Academy of Art. Efter sina konststudier flyttade hon till Sverige för att studera fotografi, video och ljud på Södra Stockhoms folkhögskola. Eka arbetar främst med elektronisk musik och fotografi.

Leif Skoog & Johan Sunesson (Leif o Johan) – konstnärer. Leif o Johan har samarbetat sedan 1994. De arbetar med performance, film och måleri i en eklektisk tradition. I samband med Cocktail #8 är det vernissage för Leif o Johans utställning Jakob Storhufvud bestående av 88 målningar, en skulptur och ett manus som tillsammans bildar idén om en film – Jakob Storhufvud och det dubbla uppdraget. …

Klubb:

BON CHANCE feat. AFRO SÖDER som kommer att spela disco, highlife, hiplife och soukos! + klubb FANTASTISKT tidigare under kvällen

Live:

SUPAHUMANS.