Cocktail #6


28 maj 2010

En kväll på Färgfabriken med tal, musik, mingel, dans med mera


Färgfabrikens sjätte kvällsforum – en cocktail av idéer, förslag, diskussioner och tankeväckande frågeställningar.


Välkommen till den sjätte upplagan av Cocktail! Det blir som vanligt en mix av det mesta – samtal, eftertanke, musik, mingel och diskodans. Ett gäng spännande kreatörer och inspiratörer har bjudits in för att presentera sina projekt, idéer och visioner i ett kort stafettliknande upplägg. Ämnena rör sig mellan allt från arkitektur, konst, musik, design, stadsplanering och lite till. Från nio och framåt ligger fokus på musikrekreation, dansgolvsknän och mingel. Varje gång låter vi olika klubbkonstellationer och liveband gästa oss med sina egna tolkningar av cocktailtemat.

Kvällens Cocktailtalare:

Studio Feuer är en arkitekt- och designgrupp med inriktning på inredning. Tillsammans jobbar de passionerat och engagerat mot ”mediokra mijlöer utan eftertanke” och har bl.a. skapat inredningar till Odd Molly-butiker världen över. Robin McGinley, curator, musiker, konstnär och föreläsare. Driver det oberoende produktionsbolaget och tankesmedjan Interactive Agents.

Oskar Schönning bor i Tensta och är jazzmusiker. Skivan ’Belgrade Tapes’ är ett slags allkonstverk som förenar text, musik och bild på ett spännande. Bilder från Serbien ackompanjeras av texter skrivna av Annika Norlin, tillsammans inramade av Schönnings musik.

Maria Andersson, konstnär driver tillsammans med andra konstnärer, arkitekter och författare tidningen STAD som vill utforska stadsrummet ur nya synvinklar. Till Cocktail kommer hon för att presentera STAD #3, ’Confluence Belgrade’.

Live:

AL, MARC & SANDY; den ballaste tänkbara storstadssindien av idag.

Kvällens DJs:

OLLE K & LINUS B SANNA SAMUELSSON & ELISABET LUNDGREN STEIN PRODUCTIONS.