Cocktail #5


16 april 2010

En kväll på Färgfabriken med tal, musik, mingel, dans med mera


Färgfabrikens femte kvällsforum – en cocktail av idéer, förslag, diskussioner och tankeväckande frågeställningar.


Välkommen till femte upplagan av Cocktail! Det blir som vanligt en mix av det mesta – samtal, eftertanke, musik, mingel och diskodans. Ett gäng spännande kreatörer och inspiratörer har bjudits in för att presentera sina projekt, idéer och visioner i ett kort stafettliknande upplägg. Ämnena rör sig mellan allt från arkitektur, konst, frisyrer, design, samhällsutveckling och lite till. Från nio och framåt ligger fokus på musikrekreation, dansgolvsknän och mingel. Varje gång låter vi olika klubbkonstellationer och liveband gästa oss med sina egna tolkningar av cocktailtemat.

Kvällens Cocktailtalare:

Eva Szentiványi, konstnär, keramiker och formgivare som lekfullt blandar samman konst- och bruksföremål. Till Cocktail kommer hon för att prata om hur formen, i liten skala, kan ockupera det offentliga rummet.

Björn Hellström, professor och forskare i urban ljuddesign på Konstfack. Janica Wiklander, ljusdesigner från Ljusarkitektur.Tillsammans kommer de presentera sitt gemensamma projekt där ljud och ljus samspelar som verktyg för hållbar stadsplanering.

Annamaja Segtnan, industridesigner med intresse för humanitär formgivning. För att förbättra hygienen i den indiska slummen har hon bland annat formgivit ekologiska toaletter

Robin McGinley, curator, musiker, konstnär och föreläsare. Driver det oberoende produktionsbolaget och tankesmedjan Interactive Agents.

Sure Baby Yes visar upp en alldeles ny konstfilm med hår i högt tempo. I samband med detta berättar frisörerna om skapandet av denna och deras gränsöverskridande verksamhet i övrigt.

Klubbar:

Jukebox Baby är salongen Sure Baby Yes som klubb. Hårresande musikval. Your Local Disco kan med stor sannolikhet vara Hägerstens bäst bevarade klubbhemlighet. YLD handlar om dammiga vinylskivor som aldrig satt sin fot längre norr ut än Midsommarkransens tunnelbanestation.

Oreda – ett högst personlig tillstånd av och med Robert Brodén. Klubb Oreda har tidigare synts till på andra sidan floden. Robert har svårt att hålla sig i boxen eller på golvet överhuvudtaget. Luego/Fuego har sedan den senaste uppvisningen i musikaliskt svängom på hemmaplan gjort avstickare till både Tyskland och Skottland. Stor discocomeback.

Live:

Me & Skinny Joon, ”Ida Lindberg och Evelina Hägglund utgör nybildade duon Me and Skinny Joon som med små medel, enkla synthslingor och ljuvlig stämsång skapar sparsmakad men ändå dansant synthpop för 2010-talet.”