Cocktail #4


26 mars 2010

En kväll på Färgfabriken med tal, musik, mingel, dans med mera


Färgfabrikens fjärde kvällsforum – en cocktail av idéer, förslag, diskussioner och tankeväckande frågeställningar.


Välkommen till den fjärde upplagan av Cocktail! Det blir som vanligt en mix av det mesta – samtal, eftertanke, musik, mingel och diskodans. Ett gäng spännande kreatörer och inspiratörer har bjudits in för att presentera sina projekt, idéer och visioner i ett kort stafettliknande upplägg. Ämnena rör sig mellan allt från arkitektur, konst, filosofi, design, stadsplanering och lite till. Från nio och framåt ligger fokus på musikrekreation, dansgolvsknän och mingel. Varje gång låter vi olika klubbkonstellationer och liveband gästa oss med sina egna tolkningar av cocktailtemat.

Kvällens Cocktailtalare:

Johanna Gustafsson Fürst, konstnär. Med intresse i estetiska och sociala konventioner arbetar Johanna Gustafsson Fürst med kontextbaserade och platsspecifika installationer. Presentationen på Cocktail kommer att handla om ett projekt kring kulturens aktiva roll för stadsplanering.

Lars Borenius, kreatör och pedagog. Uppfinnaren och skulptören Lars Borenius kommer till Cocktail för att dela med sig av sina spännande idéer och visioner. Med intresse i teoretisk filosofi har Borenius arbetat med ett flertal pedagogiska och konstnärliga projekt under sin yrkeskarriär.

Lina Färje & Deike Canzler, ljusarkitekter. Lina Färje och Deike Canzler är ljusdesigners och kommer från företaget Ljusarkitektur som jobbar både interiört och exteriört. På Cocktail kommer de att presentera ljussättningen av Eriksbergskranen – ”extreme lighting design” – 80 meter upp i luften.

Tomas Rajnai, frilansande curator. Tomas Rajnai är frilansande curator och tidigare redaktör för tidningarna ODD Magazine och ODD at large. Han har curerat ett flertal utställningar; nu senast tillsammans med Arkitekturmuseet, Weld och Galleri Jonas Kleerup. På Cocktail kommer han att prata om vad som driver och inspirerar honom.

Klubben för kvällen är Det Nya, en färsking som inbjuder till dans mellan Kortedala och Brooklyn i ett skamlöst mischmasch av pop och hiphop.