Konstnärssamtal med Tobias Sjöberg 2/5 kl. 14.00

Varmt välkommen till konstnärssamtal på Färgfabrikens takvåning mellan konstnären Tobias Sjöberg och Gunnar Olsson, professor i geografi. Samtalet leds av moderator Jonatan Habib Engqvist lördagen den 2 maj kl. 14.00. I samband med samtalet är det även release för antologin Freikörperkultur, med bilder av Tobias Sjöberg samt texter av Gunnar Olsson (geografi), Jonna Bornemark (filosof) och Lukas Sålby (författare). Boken är en samproduktion med förlaget Arvinius + Orfeus Publishing AB.

Utställningen Fria Radikaler, som visas i Färgfabrikens projektrum, kretsar kring tankar om gränser i relation till inre och yttre rörelsefrihet. I utställningen visas en serie skulpturer med titeln Freikörperkultur (Fri-kropps-kultur) utarbetade i livsmedel – ljus, syre, fett, socker och salt. Verken kan associeras till såväl lek som överlevnad, ett ordnande av själva livsmedlet och livsrummet samt till den dagspolitiska verkligheten där det personliga förhållandet till en gräns, eller en gränsöverträdelse, kan bli en fråga om jag och du, vi och dem, liv och död. Utställningen pågår till 3 maj. 

Samtal ingår i entrépriset och ingen föranmälan krävs!

Läs mer om Tobias Sjöberg här: http://www.arterritory.com/en/texts/interviews/4544-an_interview_with_swedish_artist_tobias_sjberg