HELGSPECIAL: FILMPREMIÄR

 

Fredagen den 3 november kommer Färgfabriken i samarbete med Filmcentrum visa filmen From Nowhere i Smedjan. From Nowhere är en skrämmande aktuell skildring av papperslösa ungdomar i USA regisserad av Matthew Newton.

 From Nowhere handlar om Moussa (J.Mallory McCree) från Guinea, Alyssa (Raquel Castro) från Peru och Sophie (Octavia Chavez. Richmond) från Dominikanska Republiken. De tre ungdomarna kom till USA som barn och pluggar nu på ett gymnasium i Bronx. Dessvärre kan lagen som försäkrat deras trygghet i landet tas bort och de lever i hot om att bli utvisade.  En vardag som egentligen borde handla om att hänga med vänner, bli kära och planera för college ersätts av rädslan att bli borttvingade från den värld som de känner är sin- men som myndigheterna anser inte är deras.

 Internationellt hyllade och flerfaldigt prisbelönade From Nowhere handlar om DACA – the Deferred Action for Childhood Arrivals program – och om människorna som finns bakom begreppet. Följ med på en stark och ögonöppnande resa till USA. 

DACA – the Deferred Action for Childhood Arrivals program – infördes genom presidentdekret i juni 2012 för att skydda papperslösa minderåriga som vistades i USA. Det ger barn under 16 år som förts in i USA illegalt av sina föräldrar tillfällig frist från utvisning, ett socialförsäkringsnummer och tillstånd att gå i skolan, arbeta och (i vissa delstater) ta körkort. Nu avgörs deras öde.

 

 

Övrig info:

När? 16:00- 17:30 ( filmen är 89 minuter)
Vart? Smedjan, Färgfabriken
inträde? fri entré

Filmen är på engelska med svensk text. 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/703899479795958/

Hoppas vi ses där!