Skissworkshop för vuxna – Teckna av Lövholmen, innan det försvinner!


2 november 2019, 3 november 2019

Urban sketch-workshop för vuxna med viss eller större erfarenhet av att teckna
12.30–16.00
Takvåningen, Färgfabriken

Med Nina Johansson


Titta på Lövholmen, området som omger Färgfabriken, inspireras och rita av det du ser med professionella produkter från Winsor & Newton!


I samarbete med Winsor & Newton erbjuder Färgfabriken en exklusiv urban sketch-workshop ledd av Nina Johansson vid två separata tillfällen. Workshopen är till för dig som har liten eller större erfarenhet av att teckna men vill utveckla och förbättra dina färdigheter. Vi ser gärna en blandad grupp men workshopen passar ej nybörjare.

Workshopen är helt gratis och allt material ingår!

Syfte med workshopen

Att rita av och dokumentera sin omgivning är ett fantastiskt tillvägagångssätt för att lära känna en plats eller att upptäcka den på nytt. Området Lövholmen som omger Färgfabriken är på många sätt en unik miljö i det moderna stadsrummet, men också en miljö som snart kommer att försvinna! På Lövholmen planeras nämligen en helt ny stadsdel att byggas vilket föralltid kommer att förändra dess karaktär. 

Workshopen är på så sätt både ett tillfälle att dokumentera en försvinnande miljö som för att utveckla, inspireras och förbättra sina kunskaper i teckning/skissning. 

Upplägg för eftermiddagen

Vi startar i Färgfabrikens takvåning kl. 12.30 med en kort introduktion till Lövholmen och Färgfabriken, sedan går workshopledare Nina Johansson igenom material samt övningen som följer. Därefter tar vi, om vädret tillåter, en gemensam kort promenad i Lövholmen för inspiration och större visuell förståelse av området. Efter promenaden samlas vi åter i takvåningen där du som deltagare väljer en utsiktsplats i takvåning som du vill arbeta utifrån. Gruppen för workshopen är medvetet liten, max 15 deltagare, för du ska kunna få personlig vägledning för att finna nya sätt att tänka eller arbeta på.

Varje fönsterplats har sitt unika perspektiv och tillsammans skapar ni en panoramalik dokumentation av utsikten från Färgfabriken.

Winsor & Newton-produkter som kommer att användas: Fineliners, Promarkers, Studio Collection Pencils.

Om Nina Johansson

Workshopledaren Nina Johansson är illustratör, konstnär och urban sketcher. Nina Johansson undervisar även i illustration, informationsdesign och grafisk form på Mälardalens högskola i Eskilstuna. 


Världens första konstmaterialtillverkare. 

År 1832 förde kemisten William Winsor och konstnären Henry Newton forskarnas kunskap och konstnärens kreativitet samman för att erbjuda enastående valmöjligheter av färg och varaktighet för konstnärer.

Produkterna utvecklas och tillverkas av en grupp ”färgmän” med en bakgrund inom kemi, som skapar inspirerande färger och material med kvalitet. Deras erfarenhet gör det möjligt för Winsor & Newton att tillhandahålla material och redskap till några av världens främsta konstnärer.

www.winsornewton.com