MODUL – Improvisation och koreografi


7 maj 2009, 8 maj 2009, 9 maj 2009

En danshappening

Medverkande: Rasmus Ölme och Jean-Louise Huhta


Historia kommer skrivas när “happYning” definieras på Färgfabriken 7, 8 och 9 maj – tre kvällar av och med Rasmus Ölme, uppmärksammad både här hemma och utomlands som dansare och koreograf, och musikern och kompositören Jean-Louis Huhta.


MODUL rör sig mellan improvisation och koreografi på kollisionskurs med allt från digital filtrering till Rupert´s hot sauce. Det handlar om koreografi, konst, musik, forskning, prat. Marcus Doverud heter kvällens kock som står för mat med mera. Endast de som besöker denna “happYning” kommer någonsin få veta hur det hänger ihop!

MODUL är en del av Rasmus forskningsarbete som doktorand på Danshögskolan och KTH. MODUL funderar på vad som koreografi och vad som är föreställning och bär på en förhoppning om att låta teori och praktik flyta samman. Process och produkt likaså. MODUL är halvvägs platsspecifikt. Projektet kommer med andra ord visas även på andra ställen, men då under helt andra former. Vissa utgångspunkter kommer ändå bestå och utgör det grundmaterial som ska moduleras.

Om de medverkande

Rasmus Ölme – efter en karriär som dansare hos bland annat Wim Vandekeybus, Sam Louwyck, Carmelo Fernandez och Roberto Olivan startade Rasmus, år 2001, sitt eget arbete och formade gruppen REFUG. MODUL är hans sjätte produktion. Sedan september 2008 är Rasmus anställd som doktorand vid Danshögskolan i Stockholm.

Jean-Louis Huhta – kompositör, musiker och DJ och jobbar med allt från noise till funk och modern dansmusik. Han har komponerat musik till koreografer som Per Jonsson, Johan Inger, Björn Elisson, Cristina Caprioli och Philippe Blanchard. Samarbetet med Rasmus Ölme inleddes med verket On Three 2007.