Laurel Halo & Kuedo


6 juni 2012

Konsert och DJ:s 21.00-00.00
Takvåningen, Färgfabriken

Medverkande: Laurel Halo och Kuedo samt DJs: Kärleksdöden och DJ Puzzle


Klubb Kärleksdöden presenterar tillsammans med Färgfabriken två konserter med amerikanska Laurel Halo och brittiska Kuedo högst upp på fabrikens takvåning den 6e juni. 


Laurel Halo skapar egensinnig elektronisk popmusik med vidast möjliga influenser som det barn av internetåldern hon är. Uppväxt med idén om att ”surfa på nätet” blir Detroittechno, Steve Reichs minimalistiska konstmusik, kvantfysik och olika slags sci-fi-konspirationer alla självklara infallsvinklar för en ekvilibrist som Halo. Allt detta sammantaget växer till en flytande futuristisk avant-pop med ett tunt ytskikt av något Kate Bush-skt. Tidigare har Halo samarbetat med Oneohtrix Point Never och James Ferarro och gjort remixer åt bl.a. Planningtorock. Nu släpps hennes efterlängtade fullängdsalbum Quarantine på skivbolaget Hyperdub.

Tidigare som ena hälften av Vex’d gjorde Jamie Teasdale tung dubstep mitt under genrens mest blomstrande år. Med namnet Kuedo gjorde Jamie en resa inåt. En mer personligt undersökande musik som inte naivt strävar efter pliktskyldigheten hos ett euforisk dansgolv. Kuedo är lika mycket eftertanke som euforin av att inneslutas av hans ocean av ljudsagor. 

Fri entré

DJs: Kärleksdöden & DJ Puzzle