Teckensnitts storlek: +

Bokrelease: Skarv

Bokrelease: Skarv

Lina Josefina Lindqvist – mångårig medarbetare till Färgfabriken – släpper sin första roman, Skarv!


Hjärtligt välkomna till Färgfabriken för att fira detta!

14:e april kl 18–22 Uppläsning ca kl 19.

Det bjuds på bubbel och Christian Gabel spelar skivor! Mat och bok finns att köpa under kvällen.

Fri entré.

Välkomna!


 

Om Skarv:
"Den fjärilsformade ön ligger i Norra ishavet, med en åttkantig fästning i stjärnmönster och hus för människor och deras knapert inkomstbringande näringar. Turisterna hittar hit, mest tack vare naturen och de häckande fåglarna. Ett hotell finns och utflyktsleder men också en beskhet över svikare som lämnar det ärvda för fastlandets säkrare och överlägsna tillvaro.

Maren jobbar som hotellportier och utfodrar byns katter som i sin tur tagit över släktens ödehus. Själv bor hon tillsammans med sin mor som fastnat i långvarig sysslolöshet framför tv:n. Tillsammans med bästa vännen Bodile när hon en längtan bort - Maren och hon planerar att tillsammans se världen, bara för att tvingas ställa in när Bodile ångrar sig. Kort därefter ska ett minnesmonument invigas, en åminnelse av 1600-talets sällsynt många häxprocesser på ön. Sonen till den berömda och excentriska skulptören till konstverket anländer och flyttar in på hotellet. På något besynnerligt vis har kanske denna åldrande man som ständigt levt i sin ryktbara mors skugga något att säga till Maren. Det handlar om att bryta upp eller inte. Om att styra sitt eget öde.

Lina Josefina Lindqvists romandebut Skarv är en skildring av en utsatt plats mitt i havet där fåtalet invånare är dömda att påverkas in i själen. Där finns en grymhet och en alldeles särskild form av tidlöshet, men också en hoppingivande längtan efter något bättre än flykten till det andra redan kända."


Lina Josefina Lindqvist, född 1980 i Umeå har studerat vid Lunds Universitets Författarskola. Hon vann pris i Umeås novelltävling 2013 och har medverkat i bland annat svenska Granta. Skarv är hennes debut.

Ruangrupa artist talk - parallell conciousness
Bokrelease och föreläsningar: The City at Eye Leve...

Relaterade inlägg

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://fargfabriken.se/