Den 5 maj öppnar Shared History i projektrummen!
Vad händer när vi bryter den kronologiska tolkningen av historia? Kan historieskrivningen göras mer inkluderande? Hur kan pågående historiska skeenden tolkas och gestaltas? Kan kulturen rädda Europa från sin identitetskris?
Utställningen Shared History öppnar lördagen den 5 maj i Färgfabrikens projektrum och pågår t.o.m den 19 augusti. Här visas två rumsinstallationer processade under flera månaders samarbete mellan konstnären Valeria Montti Colque och arkitekten Hala Alnaji, samt konstnärerna Vanja Sandell Billström och Reza Hazare.
Vernissage 5 maj kl. 11 - 17, invigning kl. 14.30. Fri entré.
Välkomna!
Vill du skapa konst för en futuristisk utställning? Välkommen på informationsmöte den 25/4, kl. 17-20!
I höst, 31/8 - 6/9, flyttar Drone Dancing in på Färgfabriken, ett mångsidigt konstprojekt som undersöker vad det innebär att vara människa år 2047.
Konstnärer, forskare, programmerare, "tillverkare", amatörer eller andra intresserade av alla slag är välkomna delta med ett projekt på temat år 2047 i en "själv-curerad"utställning på Färgfabriken.
Onsdag den 25/4 kl. 17-20 har vi ett första informationsmöte/workshop för alla intresserade där du kan lära dig mer projektet och hur du deltar. Ytterligare ett möte är planerat den 8/5.
Anmäl ditt intresse via Facebook, för att komma till eventet klicka här, eller skicka ett mail till Anna Hinrichsen.
EXPOsition 2018 i Smedjan på Färgfabriken 3 - 5 maj

Master-studenterna i Dokumentärfilm från Stockholm dramatiska högskola presenterar forskningsförberedande examensarbeten i Smedjan på Färgfabriken.
Invigning 3 maj
Öppettider:3 maj kl. 14 - 194 maj kl. 11 - 165 maj kl. 11-17Fri entré.
Det är åtta mycket olika projekt med den gemensamma nämnaren att studenterna utforskar både vad dokumentärfilm kan vara och deras egna yrkesroller i relation till detta. För den scenografiska gestaltningen av utställningsrummet står Karin Weiborg, som tar kandidatexamen i produktionsdesign på StDH.
Läs mer, klicka
här!
50 år efter den nu symboliska våren 1968 reflekterar utställningen såväl historiska händelser som den tid vi lever i nu. Vad har utopin för personliga konsekvenser? Går det att skapa en tillfällig gemenskap utan att det leder till isolering?

Utställningen samlar fem konstnärer som alla, på olika sätt, är uppvuxna i ”alternativa” miljöer på 1970- och tidiga 1980-talet.
Konstnärerna
Signe Johannessen, Joanna Lombard, Lina Selander, Ylva Snöfrid &
Nikolina Ställborn visar nyproducerade och omarbetade verk
.
Öppettider:
torsdag kl. 11 - 19, fredag kl. 11 -16, lördag & söndag kl. 11 - 17
Den 8/5 är det bokrelease för boken, Children of the Children of the Revolution, i Färgfabrikens kafé och extraöppet av utställningarna, kl.17.30 - 20.00!
VÄLKOMNA!