SOMMARSTÄNGT

SOMMARSTÄNGT
Glad sommar!
konsthallen är just nu stängd
vi ses i augusti!

Färgfabrikens kafé öppnar igen den 15 augusti, och konsthallen öppnar med Manifestation Lövholmen den 20 augusti.

UTSTÄLLNING

UTSTÄLLNING
Manifestation Lövholmen
- kulturell generator för Stockholm!
20–30 aug 2020

Färgfabriken välkomnar alla kulturutövare på Lövholmen att delta i en manifestation för att lyfta fram hur viktig Lövholmen är som en kulturell generator för Stockholm! Vi vill visa på den enorma bredd av kulturella uttrycksformer som finns i området genom att öppna upp våra dörrar och låta dessa ta plats i en utställning på Färgfabriken.

Läs mer

UTSTÄLLNING

UTSTÄLLNING
Lyssna
- om klimat i gränslandet mellan kunskap och känslor.
Hösten 2020

Konsthallen Färgfabriken, Virserums konsthall och Skellefteå konsthall inleder ett samarbete med fokus på hur vi emotionellt upplever och kommunicerar klimatförändringar. Det handlar om att aktivera en kreativ process som engagerar ungdomar, forskare och konstnärer genom en kollektiv utforskning som tar oss till gränslandet mellan kunskap och känslor, till gränslandet mellan klimat och platser, till gränslandet mellan omvärlden och jaget.

Läs mer

UTSTÄLLNING

UTSTÄLLNING
Gylleboverket
- en suggestiv rumsinstallation
19 sep – 29 nov 2020

Hösten 2020 inledes Färgfabrikens undersökande av symbiotiskt tänkande med en utställning av konstnärsgruppen Gylleboverket. Gylleboverket är både en konstnärsgrupp och en plattform för samtida konst och kultur. Gruppens kärna består av konstnärerna Etta Säfve och Jona Elfdahl och för utställningen på Färgfabriken ingår även konstnären Shelley Shar i gruppen.

Läs mer

PÅGÅENDE PROJEKT

PÅGÅENDE PROJEKT
Lövholmen
- vilken framtida stad vill vi se?
Pågående

Färgfabriken befinner sig mitt det den sista spillran av ett tidigare industriområde som kallas Lövholmen. I området finns en stor grupp verksamma inom olika kreativa verksamheter. Stora ekonomiska värden står på spel, byggaktörerna vill riva och bygga nytt. Färgfabriken och många andra intresserade av stadsbyggnad vill gå försiktigare fram och ta till vara på flera av de unika byggnader och de lager av industrihistoria som ger området sin speciella karaktär. Färgfabriken håller därför ögonen på processen genom utställningar, diskussioner och debatter.

Läs mer

(OPEN) STUDIO

(OPEN) STUDIO
Åsa Cederqvist
- Some kind of Metabolism (.2)
Pågående

Konstnären Åsa Cederqvist kommer fortsatta att verka från Färgfabriken under våren 2020 med utgångspunkt i de kretslopp av materiel och upplevelser som finns inom huset och dess kringområden på Lövholmen. Området är mitt uppe i en marksanering och pågående omvandling från industriområde till framtida bostadsområde. Åsa Cederqvist kommer även delta i Färgfabrikens projekt Symbiosis våren 2021.

Läs mer

Nyheter

– om de stora frågorna och vad det innebär att leva och skapa i en omvälvande tid.Färgfabrikens utställningar hösten 2020:Manifestation Lövh...
Färgfabrikens kafé är öppet lördag - söndag kl. 12-16, med brunchmeny och fika !För boende i Gröndal och närområdet bjuder Färgfabrikens kaf...
Torsdag 12/3 kl. 10.30-12.00 Inställt på grund av sjukdomMöt konstnären mitt i skapandeprocessen! Just nu och fram till och med 15 mars har ...

Instagram-flöde

Kafé och lunch

Kafé och lunch

Färgfabrikens Kafé har öppet för lunch och fika sex dagar i veckan.

Mer information

Hyr våra lokaler

Hyr våra lokaler

I vårt hus finns unika och spännande lokaler att hyra.

Mer information

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Nyheter om aktiviteter och projekt, samt inbjudningar till vernissager och övriga event.

Mer information