UTSTÄLLNING

UTSTÄLLNING
Lyssna
- om klimat i gränslandet mellan kunskap och känslor.

12 sep – 29 nov, 2020

Lyssna aktiverar en kreativ process med ungdomar, forskare och konstnärer genom en kollektiv utforskning av begreppen natur, identitet och konsumtion. Medverkande konstnärer: Sophie Vuković och Jens Evaldsson. Viusella kommentarer av Peter Lang. Ett samarbete med Virserums konsthall och Skellefteå konsthall med stöd från Svenska postkodstiftelsen.

Läs mer

UTSTÄLLNING

UTSTÄLLNING
Älskade älskade älskade
- en suggestiv rumsinstallation av Gylleboverket

19 sep – 29 nov, 2020

Hösten 2020 inleds Färgfabrikens undersökande av symbiotiskt tänkande med utställningen Älskade älskade älskde av konstnärsgruppen Gylleboverket. Gylleboverket är både en konstnärsgrupp och en plattform för samtida konst och kultur. Utställningen fyller hela stora salen och är skapad av Gylleboverket som består av konstnärerna Etta Säfve och Jona Elfdahl som i Älskade älskade älskade även inkluderar konstnären Shelley Sharr.

Läs mer

PÅGÅENDE PROJEKT

PÅGÅENDE PROJEKT
Lövholmen
- vilken framtida stad vill vi se?

Pågående

Färgfabriken befinner sig mitt det den sista spillran av ett tidigare industriområde som kallas Lövholmen. I området finns en stor grupp verksamma inom olika kreativa verksamheter. Stora ekonomiska värden står på spel, byggaktörerna vill riva och bygga nytt. Färgfabriken och många andra intresserade av stadsbyggnad vill gå försiktigare fram och ta till vara på flera av de unika byggnader och de lager av industrihistoria som ger området sin speciella karaktär. Färgfabriken håller därför ögonen på processen genom utställningar, diskussioner och debatter.

Läs mer

WORKSHOP

WORKSHOP
Fotoprojektioner
- workshop i fotografi med Vanessa Wall.

Söndag den 4 oktober kl. 13-16

En endagsworkshop för dig mellan 15 - 25 år tillsammans med fotografen Vanessa Wall där du som deltagare skapar bilder som utgår från platsen. Inga förkunskaper krävs och det enda du behöver är en (mobil)kamera. Anmälan senast den 2/10 till www.artmovement.se/anmalan ! Gratis.

Läs mer

WORKSHOP

WORKSHOP
Skulpturella kollage
- skapa kollage av saker ingen vill ha!

Söndag den 11 oktober kl. 13-16

En endagsworkshop för dig mellan 15 - 25 där du som deltagare skapar kollage av saker ingen vill ha. Av papp/kartong skapar vi ett vardagsrum i mindre skala och utforskar ett gestaltande på och runtom en parkeringsplats på Färgfabriken. Inga förkunskaper eller förberedelser krävs. Anmälan senast den 2/10 till www.artmovement.se/anmalan ! Gratis.

Läs mer

Nyheter

Arkadien - Ett förlorat paradisVisas på Nationalmuseum 17 september 2020–17 januari 2021Fabriken. Utsikt från Waldemarsudde mot gamla Saltsj...
– om de stora frågorna och vad det innebär att leva och skapa i en omvälvande tid.Färgfabrikens utställningar hösten 2020:Manifestation Lövh...
Färgfabrikens kafé är öppet lördag - söndag kl. 12-16, med brunchmeny och fika !För boende i Gröndal och närområdet bjuder Färgfabrikens kaf...

Instagram-flöde

Kafé och lunch

Kafé och lunch

Färgfabrikens Kafé har öppet för lunch och fika sex dagar i veckan.

Mer information

Hyr våra lokaler

Hyr våra lokaler

I vårt hus finns unika och spännande lokaler att hyra.

Mer information

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Nyheter om aktiviteter och projekt, samt inbjudningar till vernissager och övriga event.

Mer information