UTSTÄLLNING

UTSTÄLLNING
Beckers konstnärsstipendium 2021
- tilldelas Youngjae Lih

13 mars – 30 maj, 2021

20 besökare i utställningen samtidigt

Youngjae Lih tilldelas Beckers konstnärsstipendium 2021, för att han genom sin djupt personliga förståelse för teknologins funktionsformer skapar kommunikationsformer, som lyfter fram både det enkla och det komplexa i teknikens möjligheter att skapa konstverk som frambringar poetiska kvaliteter och unika upplevelser.

Läs mer

STOCKHOLM ART WEEK

STOCKHOLM ART WEEK
Guidade visningar av

Beckers konstnärsstipendium 2021
22 – 25 april kl 11, cirka 30 min

Max 10 deltagare per visning

Färgfabriken ger en guidad visning, på svenska, varje dag kl.11 under Stockholm Art Week av årets Beckersutställning. Visningen ingår i entréavgiften men anmälan krävs. Med anledning av den rådande pandemin tillåter vi max 10 deltagare per visning och vi håller gott om avstånd till varandra under visningen. Anmäl dig med namn och datum till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läs mer

UTSTÄLLNING

UTSTÄLLNING
Jävla kritiker!
- En utställning om arkitekturkritk.

13 mars – 16 maj, 2021

4 besökare i utställningen samtidigt

Behöver god arkitektur god kritik? I så fall, hur skall den kritiken utformas? Sex skandinaviska arkitekturkritiker och sex arkitektkontor i en diskussion om kritik och arkitektur. Utställningen lyfter viktiga frågor om arkitektur och byggande.

Läs mer

FILM

FILM
Beckers Konstnärsstipendium 2021
- Youngjae Lih

Kortfilm om utställningen

En film om utställningen för Beckers konstnärsstipendium 2021 med Youngjae Lih. Filmen ger en digital inblick och förståelse för utställningen och följer Lih under förberedelserna, installationen och den färdiga utställningen på Färgfabriken. Filmen är skapad Lina Josefina Lindqvist.

Läs mer

FILM

FILM
Älskade älskade älskade
- Gylleboverket

Kortfilm om utställningen

I filmen ges vi åter möjligheten att uppleva den suggestiva värld som Gylleboverket skapade för sin utställning Älskade älskade älskade hösten 2020 på Färgfabriken. Utställningen producerades inom ramen för projektet Symbiosis och visades på Färgfabriken 19 september 2020 - 14 februari 2021. Filmen är skapad Malin Korkeasalo.

Läs mer

PROJEKT

PROJEKT
Symbiosis
- möten mellan olika idéer, uttryck och kunskaper

Utställning 28 aug-28 nov 2021

I Symbiosis möts olika idéer och kunskapsområden för att utforska hur ett "symbiotisk tänkande" kan prövas och gestaltas. Projektet har under de senaste åren utvecklats i dialog med bland annat forskare och konstnärer. Vad händer när vi applicerar "symbios" som en tankemodell på våra samtids- och framtidsutmaningar?

Läs mer

Nyheter

Färgfabriken har under många år arbetat med projekt med kulturell inriktning i Myanmar. Vi är därför väldigt oroade för säkerheten för alla ...
Projektet Lyssna rör sig kring frågor "om klimat i gränslandet mellan kunskap och känslor". Vad menar vi med det? För att kunna vända de neg...
Under våren 2020 inleddes projektet Lyssna, en utställning men också en gemensam läroprocess mellan ungdomar, konstnärer och forskare om hur...
Under de senaste dagarna har den unga demokratin i Myanmar allvarligt hotats och möjligen tillintetgjorts efter en militärkupp tidigare i ve...

Instagram

Kafé och lunch

Kafé och lunch

Färgfabrikens Kafé har öppet för lunch och fika sex dagar i veckan.

Mer information

Hyr våra lokaler

Hyr våra lokaler

I vårt hus finns unika och spännande lokaler att hyra.

Mer information

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Nyheter om aktiviteter och projekt, samt inbjudningar till vernissager och övriga event.

Mer information