Skriv ut denna sida

Slipping Through My Fingers


– Helena Franzéns dansföreställning sätts upp i Färgfabrikens vackra takvåning hösten 2013.
AComelab webb1
Den omtalade och hyllade dansföreställningen Slipping Through My Fingers av Helena Franzén kommer sättas upp vid ett fåtal exklusiva tillfällen i Färgfabrikens vackra takvåning den 7–9 november.  

”Slipping Through My Fingers” är utsökt fysisk intelligens i arbete där kroppen talar direkt och omedelbart. Det är vackert, tankeväckande och gäckande som livet självt.”
– DN

”Helena Franzén är en koreograf som alltmer framstår som en fysisk poet; hon låter dansens väsen vidgas till existentiella betraktelser där kropp, rum och tid är i ständig förskjutning /…/ ett stämningsmättat verk som andas närvaro i frånvaron ända till det öppna, vackra slutet.”
– SvD

Den prisade koreografen Helena Franzén intar Färgfabrikens med föreställningen Slipping Through My Fingers för fem dansare och två musiker. Verket hade premiär i september 2012 på Dansens hus stora scen. Nu vill ensemblen utforska en ny lokal, där publiken kan röra sig runt i rummet, skifta perspektiv och komma dansarna riktigt nära.

Helena Franzén är känd för sin förmåga att stöpa om det välbekanta och ta publiken ut på ny och osäker mark, något som gav henne Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris 2011. Hon vrider, bänder och förskjuter rörelser till nya sammanhang och hämtar ofta inspiration i populärkulturen.

Musiken är skriven av Jukka Rintamäki och Johan Skugge som blandar livespel med inspelat material.

Om Helena Franzén
Utbildad vid Balettakademien i Stockholm och Danshögskolans koreografutbildning. Har varit verksam som koreograf och dansare i över 20 år och koreograferat närmare 70 verk. Har skapat verk för Göteborgs Operans Balett, Skånes Dansteater, Regionteater Väst, Norrdans, Mobita Dansco, Tammerfors, DDT Company och Kungliga Operan i Köpenhamn m.fl. Undervisar regelbundet i teknik och repertoar i Europa och Skandinavien. Mottog Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris 2011. Skapar under 2013 ett beställningsverk för EDge company, ett kompani med unga professionella dansare utbildande vid London Contemporary Dance School samt To Make This Up i samarbete med Artic Dance och TUR-teatern i Kärrtorp.

Föreställningar
7 november, kl 14 samt kl 19
8 november, kl 14 samt kl 19
9 november kl 14 

Mer information om biljettförsäljning kommer inom kort.

Koreografi och scenbild: Helena Franzén
Dansare: Katarina Eriksson, Helena Franzén, Elizaveta Penkova, Aleksandra Sende, Moa Westerlund
Musik: Jukka Rintamäki, Johan Skugge
Kostym: Katarina Wiklund


Projektet genomförs med stöd från Kulturrådet samt Stockholms läns landsting.