Skriv ut denna sida

Workshop för alla x 3!

– vid tre söndagar håller ARTmovement konstworkshop i olika tekniker på Färgfabrikens gård!
 


Symbiosis 940x620 alla

Med hjälp av tre konstnärer; Anna Sollevi, Fernanda Melgarejo och Kiko Pino som arbetar inom olika medier tar vi avstamp i utställningen Symbiosis på Färgfabriken och erbjuder workshop den sista söndagen i månaden under september, oktober och november.

Alla tre konstnärer är verksamma i Husby Konst & Hantverksförening. De olika verken binds ihop på en gemensam plats utanför Färgfabriken.

Symbiosis ursprungsbetydelsen är ett biologiskt samliv där två organismer är ömsesidigt beroende av varandra, ibland till och med för sin överlevnad.

 SCHEMA & DATUM: 

Den 28 november: Vindskydd
Samskapande workshop med Enrique Kiko Pino kl 13-16. 

Skydd? Ja, tack! 

På utställningen Symbiosis sista dag bjuder vi in till att skapa och göra avtryck på stängslet framför Färgfabrikens entré. Vi kommer att använda återbruksmaterial som exempelvis kartong för att tillsammans skapa ett vindskydd mot staketet som omger den gamla fabriken. På det sättet synliggörs även den symbiotiska samskapande processen av att arbeta tillsammans med andra.

Enrique, Kiko Pino (f. Chile) är bildkonstnär och hantverkspedagog som utforskar kartongens uttrycksform och innebörd. Han arbetar med hantverk och skapande verksamhet med personer med särskilda begåvningar <3

Den 31 oktober: Ljusbo
Samskapande workshop med Fernanda Melgarejo kl 13-16 

Vi kommer att bygga och förvandla ett “ljusbo” tillsammans för att se hur vi kan påverka vår omgivning. Workshopen börjar med en naken form med ljus. En efter en kommer vi att klä strukturen, och reglera ljusets styrka med hjälp av olika textilier, garn och trådar för att förvandla omgivningen.

Fernanda Melgarejo är en mexikansk konsthantverkare och designer utbildad på Konstfack. Hon arbetar med teman som kretsar kring kropp och social dynamik.
www.fernandamelgarejo.com
@fer_melgarej

Den 26/9: Att flagga för symbios
Samskapande workshop med konstnär Anna Sollevi kl 13-16

Med växtfärgning som metod utforskar vi olika sätt att låta naturen (växter, frukt och grönsaker) ge färg åt återbrukade tyger. Vi provar på tekniker som bundle dye och batik. Av de färgade tygerna skapar vi sen en samling flaggor – som sätts upp och tillsammans får fladdra i vinden utanför Färgfabriken.

Anna Sollevi arbetar med textil som främsta material. Hon har sin ateljé på Platform i Lövholmen och är verksam i Husby konst och hantverksförening. Utbildad inom textil konst på Konstfack, Stockholm.
https://artworks.se/konstnarer/anna-sollevi
https://www.instagram.com/oldyounganna/

Tid & Plats

Söndagarna den 26/9, 31/10 & 28/11
Drop-in kl. 11-16

OBS: På gården, utomhus (om vädret tillåter) framför Färgfabriken.
Klä dig efter väder!

Drop-in så du kan ansluta en stund eller hela dagen; vid ett av tillfällena eller på alla tre. Inga förkunskaper eller någon föranmälan krävs! Alla mellan 0-100 år är välkomna!

Fri entré!

 • 26/9: Att flagga för symbios
  Olika metoder av växtfärgning med konstnären Anna Sollevi kl 13-16

 • 31/10: Ljusbo
  Skapa ett "ljusbo" med konstnären Fernanda Melgarejo
  kl 13-16

 • 28/11: Vindskydd
  Återbruk med konstnären Enrique Kiko Pino
  kl. 13–16


  Mer information om varje tillfälle finns längre ned i artikeln!

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Sponsorer

Ett samarbete mellan Färgfabriken och ARTmovement med stöd av Region Stockholm.