BLOD(y)

– utställning runt BLOD – ett forsknings- och filmprojekt kring gränsöverskridande innehåll, estetik och samarbetsformer i filmberättande.

BLODy sparken hemsida
BLOD(y) exponerar arbetsprocesserna med BLOD inom ramen för Färgfabrikens projekt Open Studio.
I ena rummet rullar filmen BLOD. I rummet intill finns kostymer, rekvisita och manus, klippskisser och råfilm och på angivna tider föreläsningar om relaterade ämnen.
BLOD-skaparna Annika Boholm & Kersti Grunditz Brennan finns på plats för samtal, interaktion och utbyte av erfarenheter runt konstnärliga utmaningar och insikter.

Forskningsprojektet utforskar samskapande över yrkesgränser, mellan vänskap och professionell relation samt bortom akademiska tillhörigheter – ett växelverkande skrivande, filmande, klippande – en flytande och oskarp linje mellan liv och konst. De sträcker ut armen och arbetar med vad de får fatt i. Ett arbetssätt som väcker och utvecklar idéer som förgrenar sig utan inbördes hierarki. I ett kompromisslöst tillsammans driver de handgripligen alla konstnärliga processer, ifrågasätter maktstrukturer och konstnärsmyter på samma gång som de utmanar filmmediets traditionella naturalism och berättarlogik i bildspråk och andra gestaltningar.
Filmen BLOD gestaltar kvinnligt blödande från vagga till grav, men handlar inte bara om vätskor. BLOD undersöker även svallvågorna som väller upp mellan människor när kroppar sviker. Händelserna där arbetssätt, nyckelfrågor och konstnärlig ambition förkroppsligas, är egna och andras erfarenheter kring att vara människa med hjärna, hjärta och livmoder.

Annika Boholm och Kersti Grunditz Brennan gick på Danshögskolan samtidigt. De gjorde ett gemensamt examensarbete och har sedan dess i perioder medverkat i varandras dans- och filmprojekt. Båda har skiftat huvudfokus från dans till andra konstnärliga uttryck. BLOD är det första filmprojekt de utvecklar tillsammans.

Annika Boholm är född i Falun. Hon arbetade fram till 2005 i huvudsak med koreografi och rörelseregi. Efter studier på Nordens författarskola Biskops-Arnö, skriver hon för olika medier och i olika genrer.  Annika undervisar i scenkonst på Stockholms konstnärliga högskola.

Kersti Grunditz Brennan kommer från Jämtland och är främst verksam som filmare och filmklippare, senast med filmen Citizen Schein och dokumentären CJDG om konstnären Carl Johan De Geers retrospektiv på Färgfabriken. Kersti är lektor i filmklippning och doktorand i film och media med fokus på klippning vid Stockholms konstnärliga högskola.

Tid & Plats

21-24 nov 2019

21 nov 2019
kl. 11: Filmvisning BLOD, 95 min
kl. 13: Filmvisning BLOD, 95 min
kl. 15: Filmvisning BLOD, 95 min
kl. 17: Filmvisning BLOD, 95 min

22 nov 2019

kl. 11: Filmvisning BLOD, 95 min
kl. 14: Kersti Grunditz Brennan, 50%-doktorandseminarium

23 nov 2019
kl. 11: Samtal med Anders Narling, brandman
kl. 12: Filmvisning BLOD, 95 min
kl. 14: Samtal med Annika Boholm, BLOD-processens Liv&Skriv
kl. 15: Filmvisning BLOD, 95 min

24 nov 2019
kl. 11: Samtal med Lena Moegelin HBTQ-gynekolog
kl. 12: Filmvisning BLOD, 95 min
kl. 14: Samtal med Kalle Norwald, sexolog
kl. 15: Filmvisning BLOD, 95 min

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Relaterat

LÄS MER om BLOD(y)

Färgfabrikens projekt Open Studio


Samarbetspartners

Ett samarrangemang mellan Färgfabriken Open Studio och Stockholms konstnärliga högskola inom ramen för Kersti Grunditz Brennans doktorandprojekt.

blod

ff headerlogo

Namnlöst 5