Dan Wirén

Vehicles and Vessels.

dw

Dan Wiréns arbete befinner sig i gränslandet mellan det frigjorda, okontrollerade flödet och metodisk research - slumpen är lika närvarande som undersökandet. Genom att plocka upp spår från syner och drömmar skapas sekvenser som ibland hakar upp sig på ett ställe som en gammal grammofonskiva för att sedan gå vidare till någonting nytt.

Materialet som används - sprött rispapper, pigment, tusch, vatten - representerar själva märgen i målningarna. Processen drivs dels av materialet, i hantverket och lättheten som följer med det. En serie kan göras om femtio gånger för att hitta rätt, eller oförväntat hamna någon annanstans. Materialet är flyktigt men resultatet upplevs direkt, erinrar sig till vattenelementet och dess konstanta rörelse men stadiga takt. Samma dualitet är en ständig aspekt av Wiréns verk - en önskan om tidlöshet men ändå någonting hållbart, forsen av tid som kräver brytpunkter för att kunna gå vidare.

Med måleri och skulptur fokuserar utställningen Vehicles and Vessels på flödet, på den pågående processen i Wiréns långvariga konstnärskap där arbetet gång på gång uppfinner sig självt på nytt.Om konstnären
Dan Wirén (f. 1951 i Jönköping) är konstnär verksam i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan och har medverkat i ett stort antal separatutställningar och deltagit i flera grupputställningar, bland annat vid APA Gallery, Stockholm, Konstnärshusets Grafikgalleri, Stockholm och A+cafe, Cao Chang Di, Peking. Wirén är representerad i samlingarna hos bland andra Nationalmuseum, Moderna Museet och Statens konstråd.


 

Tid & Plats

7 februari - 24 mars, 2019
Projektrummen, Färgfabriken

Publik visning med konstnären
Söndag 10 mars kl. 14:00
Ingen föranmälan krävs, visningen ingår i entréavgiften 

Kontakt

Olivia Nordell