Skriv ut denna sida

Yama - three bodies

– Liveframträdande med butohartist/dansaren Frauke samt electro/glitch musikern Andreas Tilliander.

Instagram

Gömd, men himmelen hittar alltid det oupptäckta. Nya strålar virvlar genom den djupa skogen, ingen kommer någonsin att hitta denna dolda, förlorade ö. Djupt i bergen bär vinden rovfåglar till den glödande horisonten. Överskrider alla vägar. Tyst främling, granne, nedstigen dagg.


I verket Yama, som betyder berg på japanska, utforskas vår relation till den otämjda naturen. Bergen står för klimax, uppenbarelse och övergång – de är vår högsta punkt och samtidigt jordens navel, där allt har sin början. Verket är första delen i en ny trilogi, med titeln three bodies. Three bodies hänvisar till naturens cykliska förlopp och de tre kroppar eller faser som naturen genomgår i ett flöde av varaktighet. Den tredje kroppen medlar och förenar de andra två kropparna. Precis som dag och natt behöver skymning eller gryning.

Yama – three bodies, är ett unikt live framträdande med butohartist/dansaren Frauke samt electro-/glitchmusikern Andreas Tilliander. Frauke och Tilliander var senast aktuell med Wolf Moon, den avslutande delen i en trilogi som hade svensk premiär under Göteborgs dans & teaterfestival 2016, samt Nagaame Moon (2015), med föreställningar i Skärhamn, Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, Berlin och Naruto i Japan. Nagaame Moon hade sin urpremiär under Nordic Music Days invigningskonsert på Kongernes Lapidarium i Köpenhamn. Yama – three bodies är ett nytt internationellt verk som presenteras på internationell turné under 2017.

Frauke är koreograf med fokus på butoh och performance. Hon är baserad i Göteborg och arbetar även internationellt. Hon har skapat en egen genre inom Butoh där hennes verk är platsspecifika och unika. Frauke arbetar ofta med andra konstnärer från olika konstnärliga discipliner och hennes framträdanden är inspirerade av samtida konst och samtida koreografi.

Andreas Tilliander är sedan början av nittiotalet verksam inom den elektroniska musiken. Nuförtiden är elektronisk musik tätt förknippat med laptops, men Tilliander sätter en stolthet i att arbeta med utrustning som snarare än att följa med den senaste mjukvaruuppdateringen har fyrtio år på nacken. Även om det självklart främst handlar om hur ljuden formas, är det taktila oerhört viktigt.

Idé & koreografi: Frauke
Musik: Andreas Tilliander
Ljusdesign/scenografi: Johan Rödström
Kostym: Gerd Karlsson
Foto: Anna Drvnik
Grafisk form: Petra Landström
Produktion: GoldDiggger Productions
Längd: ca. 40 min

Med stöd av Statens Kulturråd, Göteborgs stads kulturnämnd, Västra Götalandsregionen, Japanstiftelsen Stiftelsen Bergmangårdarna på Fårö och Asia-Europe Foundation


Tid & Plats

Takvåningen, Färgfabriken:
Fredag 27 oktober kl. 19.00
Lördag 28 oktober kl. 19.00

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Biljetter & Pris

150 kr st och köps via Ticster
Klicka här: https://www.tickster.com/sv/events/search?q=Frauke