Very Very Gold

– arbetar i gränslandet mellan upplevelse, teknologi, konst, produkt och materialstudier. 

VVG web

Under 2017 kommer Färgfabriken berikas av ett ”creative residency"-samarbete med konst/design-trion Very Very Gold. Gruppen tar över ett av våra projektrum, där de kommer att arbeta med egna projekt och utställningar, men också bidra på olika sätt till Färgfabrikens övriga verksamhet.


Just nu:
EQUATIONS. A NONLINEAR IMPULS.
Farvash Razavi
9-19 november

Den 9 november presenterar Farvash Razavi sitt nya projekt EQUATIONS. A NONLINEAR IMPULS i projektrummet på Färgfabriken. Farvash studerar i projektet människans destruktiva beteenden ( i synnerhet sina egna), där oavsiktliga eller förväntade impulser tar över det rationella tänkandet.

Farvash Razavi arbetar här med ett system som översätter dessa beteenden till matematiska ekvationer, som senare anger parametrarna för maskiner som kommer skapa skulpturer i papper.

Under två veckor, mellan den 9 -19 november, får besökare följa och ta del av Farvash arbete och se hur projektet utvecklas och tar form.

2017 08 06 GotlandProjects IMG 5244

2017 08 07 GotlandProjects IMG 5543 cropped

2017 08 07 GotlandProjects IMG 5594

Foto av: Farvash Razavi, Hanna Sillén.


Teman och projekt ur VVGs produktion:

Analog Hacking

Analog Hacking

CUP IRAN ANALOG HACKING BY SWEDISH HEARTISTS
Projekt: Farvash Razavi
Photo: Patrik Engström
Bio Jewelry

Bio Jewelry

SCALE OF EXISTANCE - ARE YOU NOURISHING YOUR ENDORSMENT OR ENDORSE YOUR NOURISHMENT?
Projekt: Farvash Razavi
Photo: Andreas Larsson
Human Nature

Human Nature

STOMACH LAMPS
Projekt: Michel Bussien
Photo: Åsa Liffner
Micro Optics

Micro Optics

MICRO OPTICAL EXPERIENCE
Projekt: Farvash Razavi
Photo: Patrik Engström
Mind As Material

Mind As Material

THE SUBJECTIVES SUITES AND MEMORIES OF AIR
Project: Nandi Nobell
Photo: Patrik Engström
The Future In This Present

The Future In This Present

THE SUPERHERO AND THE DJ
PROJEKT: Nandi Nobell & Farvash Razavi
Illustration: Farvash Razavi


NandiNobellVRsphereNandi Nobell: The Impossible is Behind Me

Very Very Gold arbetar i gränslandet mellan upplevelse, teknologi, konst, produkt och materialstudier. Mötet mellan vetenskap, fiktion, design och konst är en naturlig del i deras arbete. Systemdesign och utforskandet av produktionstekniker intresserar alla tre. Studion har inte en färdig riktning och följer inte något exakt måtto - även om ett kritiskt undersökande av samtiden med inspiration från visioner om framtiden är återkommande. I de flesta fall skapar Michel Bussien, Farvash Razavi och Nandi Nobell individuellt sina verk, produkter och uppdrag men aldrig utan att förädla varandras arbeten - genom delade perspektiv, analys, referens och innovation.

Projektrummet på Färgfabriken blir ett magiskt vitrinskåp - genom uppvisandet av en process blandat med färdiga artefakter och konstverk blir live-in utställningen en tankeställare för Very Very Golds medlemmar och för Färgfabrikens besökare.

ff bild mage
Michel Bussien


 

Tid & Plats

Projektrummet på Färgfabriken fungerar som en utställningsstudio under 2017. Rummet förändras hela tiden.

KALENDARIUM

 • 7 maj kl 13: Screening och samtal Cup Iran
  Söndag den 7 maj kl 13 hålls en screening med efterföljande samtal i projektrummet, av mini-dokumentärserien Cup Iran av Agnes Lo Åkerlind. I tre delar följer den ett svenskt lag på fotbollsturnering i Iran. Laget leds av Anna Tascha Larsson och Farvash Razavi (en av medlemmarna i Very Very Gold) som bestämt sig för att göra ett statement och trotsa förbudet mot kvinnor på fotbollsarenor. Projektet är ett av resultaten av Razavis pågående projekt Analog Hacking, där hon analyserar olika system och hittar metoder för att ”hacka” dem.

 • 27 maj - 4 Juni: The Impossible is Behind Me. Virtual Realities av Nandi Nobell genom Very Very Gold. Fördjupa dig i konst långt bortom mänsklig skala, budget och logik inom VR. Öppen studio 27 maj - 31 maj. Vernissage 3 juni kl 12.

 • Under hösten 2017 kommer trion Very Very Gold att intensifiera sina personliga projekt och i tur och ordning ta över rummet med både experiment och färdiga resultat:

  Michel Bussien: 12 - 22 oktober. Lördagen 14 oktober kl 15.00 ger Bussien en kort introduktion och berättar mer om sina verk.
  Nandi Nobell: 26 oktober - 5 november. Förberedelser och utveckling 26-29 okt. Se det färdiga VR-verket 2-5 nov.
  Farvash Razavi: 9 -19 november. Få en inblick i hennes kreativa process och se konsverk utvecklas för att så småningom installeras i rummet.

Fler aktiviteter kommer annonseras under året.

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


Very Very Gold

 

"Vi vill föra framtiden till nuet - att skjuta upp teknologi samt produkter, upplevelser och förvandlingar därav måste motverkas. Mötet mellan vetenskap och design/konst är en naturlig del för oss i vårt arbete.

Analog Hacking - att utnyttja parametrar inom ett befintligt system - för att på så vis använda ett regelverk mot sig självt är något Farvash Razavi arbetar allt mer med.

Växande smycken som när - Farvash Razavi arbetar poetiskt och samtidigt oerhört multidisciplinärt genom att föra samman olika vetenskapliga framsteg med estetiska kvalitéer som gör dem önskvärda i finrummet. Till exempel med bakterier som bygger cellulosa till ett smycke - i en lösning full av vitaminer som sedan kan fungera för att hela skadad hud.

Människan är natur - vare sig vi vill det eller ej. Michel Bussien arbetar mycket med hur vi som varelser är en del av naturen - och således är alla former av produkter och restprodukter vi lämnar kvar också natur - även om den inte synkroniserat fungerar med övrig natur. Djur och natur använder Michel som byggstenar i de skapelser som får växa fram organiskt och lekfullt.

Medvetandet som material - Nandi Nobell jobbar allt som oftast med att använda det fysiska rummet och objekt som rekvisita - själva upplevelserna som resulterar är ändå immateriella menar han. Narrativ, skulpturala miljöer och rumslighet i stort, samt en tydlig
känsla för den subjektiva upplevelsen är återkommande element i hans verk.

Very Very Gold arbetar med kombinationer av teknologier och metoder - gamla som nya. Vi är välorienterade i allt ifrån VR och 3D-printing, till kemisk mikroetsning; hologram och garvning. Tillsammans har vi en oerhörd massa erfarenheter med plaster och inte minst cellulosa i olika skepnader - bland annat för olika företag, med flera långa samarbeten.


 

Sponsorer:

Lessebo bruk SVART

antalis logo