Skriv ut denna sida

Ska alla tecken låta?

– Uruppförande av 3 kompositioner  

960bx640
Foto: Misha Pedan
Lipparella
bad tre tonsättare att skriva var sitt stycke för sin speciella blandning av instrument. Tonsättarna fick själva välja en text att utgå ifrån och tolka till musik som sedan framförs av Lipparella under regi av Karl Dunér.

Lisa Streich (född 1985 i Tyskland och numera bosatt på Gotland), valde att utgå från Inger Christensens diktsamling Alfabet. Christensens diktsamling från 1981 är ett banbrytande verk där författaren förhåller sig till både den matematiska talserien som formulerades av Leonardo Fibonacci på 1200-talet och vårt alfabet. Av diktsamlingens 14 delar och 33 dikter fastnade Streich för den 6:e dikten och särskilt ett ord i dess mitt: Fikonträdet , vilket också blev titeln på hennes stycke.

Per Mårtensson  (1967) valde en bilddikt, Al Jazeera  (1993), av Lars Mikael Raattaama, Det är en dikt som mestadels består av skiljelinjer, punkter, komman och däremellan, som insprängda efter en bomb, fragment av ord. Mårtensson har i sitt stycke infogat citat från olika samtal och seminarier kring komposition och kring Raattaamas dikt. Hämtat ur hans stycke kommer frågan ”Ska alla tecken låta?” vilket vi kom att välja som titel på vårt program.

Erik Peters (1970) utgår från en dikt av Ingeborg Bachmann, Tema och variation  ur diktsamlingen Den uppskjutna tiden  (1953). Den österrikiska diktaren är en av förra seklets mest inflytelserika författare. Tidigare i år gavs Utplåna fraserna--föreläsningar, tal och utvalda texter ut av Ellerströms och Bachmanns samlade dikter Vandra, tanke, gavs 2014 ut på samma förlag.

Liperella ensamble

Mikael Bellini, kontratenor
Anna Lindal, violin
Kerstin Frödin, blockflöjt
Louise Agnani, viola da gamba
Peter Söderberg, teorb
Karl Dunér, regi

Spelschema
- 18 sept. kl. 14.00 lunchkonsert i Baertlings foajé i Hötorgshus nr 1, fritt inträde, förbokning krävs
- 22 sept. kl. 18.00 Svindersviks paviljong i Nacka
- 29 sept. kl. 19.00 samt 30 sept. kl. 15 Färgfabriken, Takvåningen
- 13 okt. kl. 19.00 Rönnells Antikvariat

Biljetter

150 kr för en konstert eller 250 kr för 3 konserter ordinarie
120 kr för en konsert eller 200 för 3 konserter för studerande/pensionär

Boka biljetter genom att skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
Betalning görs på respektive föreställningslokal, F
ärgfabriken tar både kort och kontant

Läs mer


Tid & Plats

29 sept. kl. 19.00 Takvåningen
30 sept. kl. 15.00 Takvåningen

Kafét är öppet innan föreställningen börjar för köp av enklare mat och dryck.

Kontakt
För frågor och bokning maila till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.