Skriv ut denna sida

Rumsliga rörelsespår

– Utforskar koreografi, arkitektur, ljud, perception, tid och vad som händer när de möts.

rumsliga liten ny

Rumsliga rörelsespår är en ljudinstallation där Jenny Lönneborg och John Moström undersöker den fysiska relationen mellan kropp, rum och tid. Med en bakgrund inom arkitektur och koreografi har de undersökt rörelse utifrån ett rumsligt perspektiv. Utgångspunkten har varit hur rörelse påverkar atmosfären och upplevelsen i rum och lämnar spår i form av ljud-, doft- och temperaturförändringar.

I Rumsliga rörelsespår är fokus på den auditiva perceptionen av rörelse. Installationen består av ett flertal ljudupptagningar av dans som sedan arbetats vidare till ett ljudcollage i samarbete med tonsättaren Isak Edberg. Genom att uppleva koreografi och dans endast via auditiv perception istället för det traditionellt visuella söker de en situation där nya immateriella rum och ny immateriell koreografi skapas i relation till besökarens kropp och fantasi. Besökaren rör sig fritt i rummet och kan uppleva ljudinstallationen utifrån sin egen position i rummet, det går att befinna sig mitt i ljudet (rörelsen) eller på avstånd, stå stilla eller även själv vara i rörelse. Det är ett projekt som utforskar koreografi, arkitektur, ljud, perception, tid och vad som händer när de möts.

För dansen vill vi tacka: Helena Franzén, Katarina Eriksson, Aleksandra Sende, Moa Westerlund, Annika Hyvärinen, Anna Öberg, Örjan Andersson, Andreas Berchtold, Linda Reinered, Magnus Samuelsson, Torill Steinjord, Anton Schneider, Emma Waltraud Howes, Pernilla Eldh med elever samt Ellen Söderhult.

Isak Edberg (1989) är verksam som tonsättare inom nutida instrumentalmusik och elektronisk musik. Han arbetar även som live-elektronikmusiker i ett flertal konstellationer. Han är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Isaks musik utforskar rumslighet, ritualer och varseblivning genom reduktion och långsamma förlopp.

Jenny Lönneborg (1974) är arkitekt och konstnär verksam i Stockholm. Utbildad vid KTH Stockholm och LTH i Lund. Hon utforskar rumslighet i olika sammanhang. Hon har arbetat på arkitektkontor i Uppsala och Stockholm, medverkat i utställningen Plast! På Nordiska museet och på galleri Detroit med konst- och musikkollektivet Golden Offense Orchestra.

John Moström (1974) är utbildad dansare från Svenska Balettskolan och Arkitekt från KTH. Efter en karriär som dansare är han nu verksam som; Arkitekt på arkitektkontor i stockholm, som Koreograf senast med Giselle på MDT i stockholm och Uferstudios i Berlin och som Scenograf.

Projektet Rumsliga rörelsespår har möjliggjorts med stöd från Konstnärsnämnden.


 

Tid & Plats

9 nov  – 1 dec, 2013

Färgfabrikens Projektrum

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Projektet genomförs med stöd från

konstnarsnamnden