Skriv ut denna sida

Stockholm Art Week

– Färgfabriken ger en försmak av vårens stora konstutställning med Carl Johan De Geer på Stockholm Art Week.

degeer artweek ny

Våren och sommaren (start 12 april) 2014 kommer Färgfabrikens stora sal att fyllas med ett egensinnigt konstnärskap som genom närmre 50 år har rört sig mellan olika genrer. Carl Johan De Geers retrospektiva utställning – den första i sitt slag– lotsar besökaren in i mötet mellan arbetsglädje och dystopi; en särskild plats där ledtrådarna till konstnärens föreställningsvärld pusslas samman och bildar en helhet.

Två av dessa ledtrådar finns att se under SAW på Berns Hotel i form av fotografier ur serien Vi hade fel! och på Bio Rio där vi visar två filmer Med Kameran som tröst del 2 och Mormor, Hitler och Jag.

Samtidigt som dessa två ledtrådar visas under SAW producerar Färgfabriken den första stora samlade bilden av Carl Johan De Geers konstnärskap i utställningen Ledtrådar som pågår 12 april–17 augusti 2014. En utställning som kommer att innefatta en rad olika uttrycksformer som : textil, grafik, musik, måleri, författande, fotografi, scenografi och filmskapande.

Filmvisning på Bio Rio 5/4 kl 14–16; Kameran som tröst del 2 och Mormor, Hitler och Jag av Carl Johan De Geer.

Som en del av Stockholm Art Week presenterar Bio Rio och Färgfabriken en föreställning där du får möta Carl Johan De Geer och hans konstnärskap. Den 5 april är han på plats på Bio Rio och visar långfilmen Med kameran som tröst, del 2 och kortfilmen Mormor Hitler & Jag. Efter visningen blir det samtal med Carl Johan och publiken.
Var: Bio Rio, Hornstulls strand 3, Stockholm
När: 5 april kl 14-16 Biljett: 70 kr
Boka biljett på Bio Rios hemsida.

Fotoutställningen Vi hade fel! på Berns Hotel med start den 4/4.

1967 reste Carl Johan De Geer, DN:s dåvarande modereporter Rebecka Tarschys, Gunila Axén och Marie-Louise Ekman till Paris och de främsta modehusen. Uppdraget var att skildra en företeelse som de trodde var på utdöende: den exklusiva högborgerliga haute couturen.
Var: Berns Hotel, Näckströmsgatan 8, Stockholm
När: 4 april och framåt


 

Tid & Plats

14–19 april 2014
Stockholm Art Week

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Relaterat

Ledtrådar
Stockholm Art Week