Kortfilmsdagen 2021

– Den 21/12 välkomnar vi alla att se på kortfilm i Färgfabrikens stora sal! (Kräver förbokning)

hemsidan kortfilm

Den 21 december öppnas stora salen upp för kortfilmsvisningar på årets kortaste dag! Visningarna riktar sig särskilt till föräldrar, barn & unga men alla är välkomna. Det är fri entré men information om hur en förbokar plats för sig eller grupp finns listat under Program. Vi bjuder alla på popcorn & dryck! 

Om kortfilmsdagen

Den 21 december är årets kortaste dag. Det är också dagen då vi frossar i kortfilm av alla tänkbara sorter. Folkets Bio sköter Kortfilmsdagen med stöd av Svenska Filminstitutet.

2020 var ett speciellt år drabbat av pandemi där flera arrangörer fick ställa in sina fysiska evenemang, men med kreativa lösningar kunde Kortfilmsdagen välkomna flera nya samarbeten och digitala visningar på olika plattformar som lockade cirka 3000 kortfilmstittare!

Konceptet Kortfilmsdagen startade i Frankrike 2011 och finns i dag i över 20 länder på norra halvklotet. I Sverige startade Kortfilmsdagen 2014 och växer för varje år.


 

Tid & Plats

Stora salen, ingång från parkeringen.

Evenemanget kommer att genomföras i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer om distansering, därför ber vi alla som vill delta att förboka sin plats enligt angivelser nedan.

Visningarna är nu begränsade till max 40 (inkl. vuxna & barn). Vi uppmanar enbart friska individer att delta.

Kl. 13-14 Röst 
Barnvagnsbio i samarbete med Svenska med Baby.

Kl. 14:15-15:15 Vatten över huvudet & Djurvännerna 
Biovisning för låg- & mellanstadiet.

Kl. 15:30-16:30 Kortfilmspaketet 13-16 år
Biovisning för högstadiet.

Fri entré! Förboka plats för dig eller en grupp, instruktioner finns under Program. Alla filmer textas eller är på svenska.

Program:

Kl. 13-14
Visas filmpaketet Röst (36 min) som barnvagnsbio i samarbete med Svenska med Baby. För att komma på visningen anmäl dig här!

Röst är en dokumentärserie bestående av 8 korta filmer som skildrar Sverige. Genom att lyfta unga och nya röster, bakom och framför kameran, inspirerade initiativet Röst förstagångsväljare och unga att vara en del av det politiska samtalet och hitta en plats i det offentliga rummet valåret 2018. Röst genomfördes i samarbete mellan Folkets Bio, SVT och Filminstitutet.

Kl. 14:15-15:15
Visas filmpaketen Vatten över huvudet (30 min) & Djurvännerna (36 min) för låg- & mellanstadiet. Anmäl dig eller en grupp genom att maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vatten över huvudet är ett paket med tre nyaknattefilmer: Fisketur av Uzi Geffenblad, Badväder av Charlotta Lennartsdotter och Odd är ett ägg av Kristin Ulseth. 

Djurvännerna är en trilogi av Eva Lindström. I En Fågeldag följer vi fågelbarnens äventyrliga promenad bort från hemmet, från ljus morgon till mörk natt. I Jag rymmer! har det lilla fåret bestämt sig för att lämna sin flock. I Min vän Lage möter vi ugglan Lage som lämnat sitt hem i den mörka skogen för att bli storstadsuggla.

Kl. 15:30-16:30
Visas filmpaketet Kortfilmspaketet 13-16 år (66 min) för högstadiet. Anmäl dig eller en grupp genom att maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio erbjuder ett exklusivt kortfilmspaket kurerat för barn och unga i åldrarna 13-16 år. Filmerna är gjorda av stjärnskott på den svenska kortfilmshimlen och tar upp frågor om identitet, tillhörighet, vänskap, familj och kärlek.

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Sponsorer

  • Kortfilmsdagen genomförs med stöd av Svenska Filminstitutet och Folkets Bio
    12784folketsbiologga sv svart cirkellogo stående