Med anledning av den pågående marksaneringen runt Färgfabriken samt Coronaviruset COVIID-19 och regeringens beslut att stoppa större evenemang har flera av våra större publika aktiviteter och utställningar flyttats fram till sommar och höst 2020. Läs mer om vårt aktuella program här. 

Färgfabriken Kafé är tors-fre kl 11 - 14 samt lör-sön med brunch kl. 11-16.
Take-away finns! För att beställa mat, ring 08-6453307.

 

 

Symbiosis

– om människans utmaningar och möjligheter, nu och i en nära framtid

Gylleboverket2020 work in progress
Gylleboverket, work in progress, 2020

I denna mångfacetterade utställning möts olika idéer och kunskapsområden i utforskandet av hur ett symbiotisk tänkande kan inspirera till förändring och låta oss förstå världen på nya sätt.

Genom att applicera ett symbiotiskt perspektiv på samtida och framtida skeenden och utmaningar låter vi olika metoder och analyser samspela för att skapa nya bilder och berättelser av en komplex nutid och framtid.

Symbiosis är en utställning, men också en experimentell plattform för att pröva och gestalta ett symbiotiskt tänkande, genom konst, teori och samtal, med fördjupning i fyra teman: Re-designing Ecology, Hinterlands, Planetary Enterprise och Becoming Human.

Utställningen består av en resonerande del med exempel och illustrationer, samt konstverk som fritt relaterar till frågeställningarna. Konstnärsgruppen Gylleboverket visar en suggestiv och omfattande platsspecifik rumsinstallation. Medverkar gör också Åsa Cederqvist, John Jacobsson, Tove Kjellmark, Irene Stracuzzi och Bengt Håbro. Öppningsperformance av Gülbeden Kulbay.

Läs mer om teman, bakgrund och program här.


banner1 960 

Tid & Plats

Utställning och publika program på Färgfabriken:
12 september - 29 november 2020
Stora salen

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Relaterat

Symbiosis-projektets huvudsida

Expanded Societies
New Urban Topologies