Symbiosis

– en mångfacettterad uställning och plats för möten, workshops och samtal

960x640 deer

I denna mångfacetterade utställning möts olika idéer och kunskapsområden i utforskandet av hur ett symbiotisk tänkande kan inspirera till förändring och låta oss förstå världen på nya sätt.

Genom att applicera ett symbiotiskt perspektiv på samtida och framtida skeenden och utmaningar låter vi olika metoder och analyser samspela för att skapa nya bilder och berättelser av en komplex nutid och framtid.

Symbiosis är en utställning, men också en experimentell plattform för att pröva och gestalta ett symbiotiskt tänkande, genom konst, teori och samtal, med fördjupning i olika teman som berör alltifrån globala beroenden till filosofiska diskussioner kring vad det innebär att vara människa i relation till naturen, tekniken och andra varelser i denna omvälvande tid.

Utställningen består av en resonerande del med exempel och illustrationer utvecklade tillsammans med bland annat forskare, samt konstverk som fritt relaterar till frågeställningarna. Medverkande konstnärer är Åsa Cederqvist, John Jacobsson, Tove Kjellmark, Irene Stracuzzi och Bengt Håbro. Öppningsperformance av Gülbeden Kulbay.

Läs mer om teman, bakgrund, samarbeten och program här.


960x640 fog
 

Tid & Plats

Symbiosis är ett pågående projekt

Utställning 28 augusti - 28 november 2021
Vernissage 27 augusti.

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Relaterat

Symbiosis-projektets huvudsida

Expanded Societies
New Urban Topologies


Med stöd från Stockholms stad, Region Stockholm och Kulturrådet.